Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Pereții unui spital pentru copii din Chișinău sunt decoraţi cu picturi

Pereții unui spital pentru copii din Chișinău sunt decoraţi cu picturi

Unul dintre pereţii exteriori ai curţii Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1 din Chișinău este în proces de decorare de o echipă de voluntari în cadrul proiectului „Arterapia”. Potrivit Ziarului Naţional, tinerii execută lucrarea câștigătoarei concursului „Cai verzi pe pereți” din cadrul Festivalului „Ia Mania”, Vlada Popic.

După realizarea picturii murale, echipa va începe lucrările de redecorare şi în interiorul spitalului. Oganizatorii proiectului au venit cu ideea tămăduirii copiilor prin terapia artei, conferind spitalelor aparent sinistre un aspect mai plăcut.

Art Terapia este un proiect din cadrul asociaţiei KLumea, fondat de Nata Albot şi Viorica Nagacevschi. Obiectivul central al acestui proiect este colectarea de fonduri pentru animarea spaţiilor din spitalele pentru copii.

Decorarea spitalelor în mod artistic esre o practică des întâlnită în numeroase spitale din S.U.A şi Marea Britanie, care angajează artişti pentru a regândi design-ul, astfel încât acesta să aibă un rol terapeuric. Terapia prin artă îl ajută pe copil să se înţeleagă pe sine, să se elibereze de anxietăţile şi tensiunile accumulate, să dezvolte abilităţi de comunicare şi să exerseze şi optimizeze propriile capacităţi de relaţionare cu ceilalţi copii şi adulţi.

Foto: ziarulnational.md, orasulmeu.md

Share:

Articole recomandate