Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Președintele României a promulgat DUBLAREA alocațiilor lunare pentru copii

Președintele României a promulgat DUBLAREA alocațiilor lunare pentru copii

Președintele român, Klaus Iohannis, a promulgat Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii. Conform acestei legi, alocația ajunge la 600 de lei românești pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de roni pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani, scrie timpul.md. 300 de roni sunt circa 2425 de lei moldovenești, iar 300 de roni – circa 1210 de lei.

Premierul român, Ludovic Orban, a declarat anterior, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că, cel mai probabil, soluția în privința alocațiilor pentru copii este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii care le dublează. „Cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie”, a declarat Ludovic Orban.

Totuși, prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României.

 

Foto simbol: ziarpiatraneamt.ro

Share:

Articole recomandate