Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Profesoară condamnată pentru maltratarea unei eleve

Profesoară condamnată pentru maltratarea unei eleve

O profesoară de clasele primare, din satul Troița Nouă, raionul Anenii Noi, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendare și a fost lipsită de dreptul de a ocupa funcții în domeniul învățământului timp de 5 ani, potrivit unimedia.info.

Toate acestea după ce procurorii au stabilit că în perioada 2011 - 2013 profesoara a maltratat, jignit și umilit o elevă. Ultimul incident a avut loc în aprilie 2013, când profesoara a lovit-o peste față pe elevă pe motiv că i-ar fi furat 205 lei, după care a închis-o în subsolul școlii, totul de față cu ceilalți copii.

Temei pentru declanşarea procesului penal a servit plângerea depusă la Procuratură de o localnică, care reclama faptul că, fiica minoră vrea să se sinucidă pe motiv că a fost înjosită şi maltratată de profesoara sa.

Un caz similar a avut loc în raionul Leova, când un profesor a fost acuzat de tratament inuman şi degradant, după ce a lovit un elev din clasele gimnaziale.

Un alt caz de violenţă asupra minorilor a avut loc în ianuarie, într-un liceu din Cimişlia. Potrivit martorilor, directoarea instituţiei de învăţământ l-a agresat pe un elev pentru că el a închis uşa de la vestiar cu piciorul. Pentru fapta comisă, Direcţia de Învăţământ din Cimişlia i-a aplicat directoarei doar o mustrare.

Totodată, datele Ministerului Educației arată că în perioada martie-mai 2013 angajaţii din sector au identificat 3714 cazuri de violenţă faţă de copii, inclusiv 1448 de cazuri de abuz fizic, 1460 de cazuri de abuz psihologic, 18 cazuri de abuz sexual, 666 de cazuri de neglijare, 122 de cazuri de exploatare prin muncă. Din numărul total, 211 cazuri grave suspecte de abuz au fost referite de către angajaţii din sector autorităţilor tutelare de nivelul I şi II, poliţiei, Inspecţiei Muncii.

Imagine simbol: bbc.co.uk

Share:

Articole recomandate