Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Profesorii unui liceu renunţă la flori de 1 septembrie pentru a salva viaţa unui elev!

Profesorii unui liceu renunţă la flori de 1 septembrie pentru a salva viaţa unui elev!

“Flori pentru Maxim” așa a fost intitulată inițiativa pedagogilor Liceului „Dimitrie Cantemir” din Chişinău, prin care întreg cadrul pedagogic al instituției de învățământ renunță la tradiționalele flori cu ocazia zilei de 1 septembrie.

La această campanie s-au alăturat şi profesorii liceului "D. Cantemir" din Bălţi şi "A. Russo", "N. Gogol" din Chişinău. 

În apelul profesorilor se spune: „cadrele didactice împreună cu administrația liceului propune elevilor să renunțe la flori, iar banii planificați pentru procurarea acestora să fie dați dirigintelui elevului din clasa VIII „G” Maxim Vintilă”, băiatul fiind diagnosticat cu leucemie". Mai mult chiar, pofesorii au făcut un apel și către colegii lor din alte școli, îndemnându-i să se alăture acestei inițiative frumoase.  

Maxim Vintilă a fost diagnosticat  în februarie a.c. cu leucemie acută, varianta mieloblastică M6., iar din 14 martie este internat la clinica CFSC ”D.Rogacev” din or. Moscova. Costul tratamentului (fără cheltuielile pentru posibilele complicații) constituie 10 mln de ruble rusești, adică aproximativ 130 mii de euro.

Aflaţi cum îl puteţi ajuta pe Maxim AICI.

Foto: facebook.com/groups/savemax.md

Share:

Articole recomandate