Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Recomandări pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus

Recomandări pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus

În ultimele zile, subiectele principale ale jurnalelor de ştiri din toată lumea se învârt în jurul infecţiei cu noua tulplină de coronavirus, 2019-nCoV, descoperită în ianuarie 2020 în Wuhan, China. CDC recomandă populaţiei să evite călătoriile neobligatorii către provincia Hubei, China, inclusiv Wuhan.

Cu sau fără voia noastră, datorită canalelor media şi mai ales a reţelelor sociale suntem martori în direct a ceea ce înseamnă răspândirea unei boli infecţioase. Coronavirusurile sunt un grup de virusuri zoonotice comune în rândul animalelor, dar care se pot răspândi şi la oameni. Conform datelor prezentate de Center for Systems Science and Engineering (CSSE) de la Universitatea John Hopkins până în prezent, sunt infectaţi cu coronarovirus 4.247 oameni, dintre care 107 au decedat ca urmare a complicaţiilor, iar 63 sunt vindecaţi total.

Majoritatea covârşitoare a persoanelor infectate cu coronavirus se află în China. În Europa autorităţile au raportat până acum ajuns în Franţa (3 cazuri) şi în Germania (1 pacient). Restul persoanelor care s-au prezentat la spital şi au fost depistate cu noul coronavirus sunt 8 din Hong Kong, 8 din Thailanda, 6 din Macau, 5 din Australia, 5 din Singapore, 5 din Taiwan, 5 din Statele Unite ale Americii, 4 din Japonia, 4 din Malaysia, 4 din Coreea de Sud, 2 din Vietnam, 1 din Cambodgdia, 1 din Canada, 1 din Coasta de Ivoar, 1 din Nepal, 1 din Sri Lanka.

Iată recomandările oficiale ale Centres for disease control and prevention (CDC) pentru călători:

CDC recomandă călătorilor să evite călătoriile neobligatorii către provincia Hubei, China, inclusiv Wuhan.

Să se evite contactul cu oameni bolnavi.

Să se evite contactul cu animale sănătoase sau bolnave, pieţe de animale, dar şi produse care provin de la animale (cum ar fi carnea crudă).

A se acoperi cu un şerveţel nasul şi gura atunci când tuşeşti, strănuţi.

Spălaţi-vă mâinile des cu apă şi săpun, cel puţin pentru 20 de secunde. Dacă nu se poate folosiţi dezinfectate de mâini pe bază de alcool.

Călătorii cu probleme de sănătate şi în special călătorii în vârstă trebuie să discute cu medicul curant înainte de a călători către Wuhan, deoarece se supun riscului de îmbolnăviri grave.

Ce măsuri trebuie să ia persoanele care au călătorit în provincia Hubei şi au semnele infecţiei cu noul coronavirus:

Toate persoanele care au călătorit în provincia Hubei, din China, inclusiv Wuhan în ultimele 14 zile şi se simt bolnave şi au febră, tuse, dificultăţi de respiraţie trebuie să meargă la doctor. Nu însă înainte de a suna şi spune despre călătoria în zona afectată de coronoravirus.

Acestea trebuie să evite contactul cu alte persoane şi să nu mai călătorească dacă nu au acordul medicului.

 

Sursa: csid.ro; tsn.ua

 

Share:

Articole recomandate