Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Refugiatul care vinde pixuri pentru a supravieţui a emoţionat întreaga lume

Refugiatul care vinde pixuri pentru a supravieţui a emoţionat întreaga lume

Povestea unui refugiat sirian care vindea pixuri în Beirut, Liban, pentru a-şi întreţine fiica a emoţionat mii de oameni, după ce un norvegian a publicat mai multe imagini cu bărbatul pe internet. Datorită lui Gissur Simonarson, un activist din Oslo, refugiatul a primit o donaţie de 80.000 de dolari din partea internauţilor impresionaţi de drama familiei din Siria.

Gissur a publicat pe contul lui de Twitter imaginile cu bărbatul care vindea pixuri, iar la câteva ore după asta a primit multe cereri din partea internauţilor de a-l ajut. Pentru că nimeni nu ştia cine este bărbatul din poză, prin intermediul hashtagului „#BuyPEns”, bărbatul a fost găsit.

Potrivit Huffingtonpost, bărbatul vindea pixuri pe străzile din Beirut şi se numeşte Abdul. Abdul este tată a doi copii şi a părăsit Siria din cauza războiului şi s-a refugiat în Beirut. "Când a auzit suma, Abdul a început să plângă. Era aşa de bucuros şi tot spunea că mulţumeşte tuturor pentru generozitate", a povestit Gissur, potrivit click.ro. Abdul a mai spus că acum îşi poate da copiii la şcoală. Bărbatul de 35 de ani, care lucra într-o fabrică de ciocolată înainte de începerea războiului din Siria, vrea să ajute şi alţi refugiaţi cu banii primiţi. 

Foto: icelandmag.visir.is

Share:

Articole recomandate