Rujeola bate în retragere în țara noastră. Acoperirea vaccinală e de 95%

Rujeola bate în retragere în țara noastră. Acoperirea vaccinală e de 95%

Comisia pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale a stabilit scăderea  nivelului de  îmbolnăvire cu rujeolă de la Cod Portocaliu la Cod galben. Datorită faptului că în această perioadă s-a constatat o scădere a îmbolnăvirilor de rujeolă, în luna octombrie existând doar un caz de rujeolă, față de luna septembrie -  19 cazuri.

De asemenea, numărul de vaccinări contra rujeolei  a crescut, acoperirea vaccinală pe țară fiind de 95%, în lunile august-septembrie  numărul de copii imunizați  ajungând la 47.242.

Menționăm că, riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică se menține și este determinat de evoluția situației epidemiologice la rujeolă cu posibila apariție a izbucnirilor în grupuri de populație cu nivel scăzut de vaccinare, acesta este determinat și de migrația intensă în teritoriile cu risc pentru rujeolă, inclusiv în statele vecine, Ucraina și România, precum și în alte state din Europa unde călătoresc cetățenii din Republica Moldova (Italia, Franța și Grecia).

În acest context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să evite călătoriile în țările afectate de rujeolă, precum: Rusia, România, Ucraina și să se vaccineze contra rujeolei, care este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă. 

 

Foto simbol: avantaje.ro

Adaugă comentariu

Închide