Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu în şcolile din Finlanda

Scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu în şcolile din Finlanda

Din anul viitor, scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu în clasele elementare, care va fi înlocuit cu învăţarea scrisului la tabletă şi computer.

Din 2016, Finlanda îşi propunere să introducă această schimbare. „Ştim că suntem pe punctul de a introduce o transformare culturală puternică, însă credem că a şti să scrii la computer este mai relevant în această perioadă”,  a spus Minna Harmanen, membru al Consiliului Naţional al Educaţiei finlandeze.

Scrisul de mână nu va dispărea complet, însă va deveni o materie facultativă, pentru că în şscolile finlandeze clasele sunt deschise şi fiecare copil poate alege ce obiecte vrea să înveţe pe lângă obiectele obligatorii printre care până acum se regăsea şi cel de scriere de mână.

Şcoala finlandeză este considerată una dintre cele mai bune din lume pentru sistemul său fără goluri. Această decizie însă a condus la numeroase dezbateri între cei care o consideră benefică şi cei care sunt de părerea că scrisul de mână este baza dezvoltării noastre. Pentru a linişti însă ambele tabere, asociaţiile de profesori finlandezi au menţionat că vor mări numărul de ore de desen şi creativitate manuală.

Foto: educationarticle.net

Sursa: nostrofiglio.it

Share:

Articole recomandate