Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Suma lunară de care ar avea nevoie un om cu doi copii pentru a supraviețui în Moldova. Vouă v-ar ajunge?

Suma lunară de care ar avea nevoie un om cu doi copii pentru a supraviețui în Moldova. Vouă v-ar ajunge?

Ca să poată supraviețui în Moldova un om ar avea nevoie de cel puțin 12 mii de lei pe lună. Este nivelul minim de trai calculat de câteva organizații străine care spun că doar așa un adult ce întreține doi copii ar putea să existe, scrie noi.md.

Organizațiile au calculat salariul minim de trai în Moldova pentru o persoană care are la întreținere doi copii minori. Așadar, coșul alimentar ar fi de circa 5200 de lei pe lună. Pe lângă mâncare, o persoană ar mai avea nevoie de încă 6600 de lei pentru alte cheltuieli non-alimentare.

Cheltuieli non-alimentare înseamnă sănătate, educație, viață culturală inclusiv; până la 10 procente cheltuieli neprevăzute”, a menționat sociologul Vitalie Sprânceană. În total, asta ar însemna aproape 12 mii de lei pe lună.

Această sumă este de 6 ori mai mare decât minimul de existență lunar, calculat de Biroul Național de Statistică în baza indicilor stabiliți de Guvern. Prezentarea despre conceptul de salariu decent a fost făcută de Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova în parteneriat cu Clean Clothes Campaign și Platzforma.
 

 

Share:

Articole recomandate