Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un bebeluș de 5 luni a murit, iar sora sa se află la spital după ce au fost hrăniți cu iaurt

Un bebeluș de 5 luni a murit, iar sora sa se află la spital după ce au fost hrăniți cu iaurt

Doi gemeni, un băiețel și o fetiță în vârstă de 5 luni, au ajuns la finele săptămânii trecute în stare gravă la spital. La scurt timp băiatul a decedat, iar fata se află în continuare internată în secția de reanimare, starea ei fiind relativ satisfăcătoare. Cauza preliminară ar fi intoxicație alimentară cu iaurt.

Doi frați din satul Mitoc, raionul Orhei, au ajuns sâmbătă, 4 februarie, la spital în stare foarte gravă. Din nefericire băiețelul nu a mai putut fi salvat și s-a stins din viață la scurt timp, iar sora sa, după ce mai mult timp s-a zbătut între viață și moarte, acum se află în stare satisfăcătoare internată la spital.

Din spusele mamei copilașii au fost hrăniți cu iaurt, însă ea nu crede că aceasta ar fi fost cauza intoxicației. Potrivit protv.md femeia mai spune ca acum câteva luni bebelușii fuseseră tratați de pneumonie, informează protv.md.

„Medicii de la reanimare mi-au spus ca e intoxicație de la nitrați, de la apa pe care poți să o fierbi și tot nu-i omoară. Medicul legist mi-a spus că nu e de la apă, e de la pneumonie”.

Pneumonia este cauza preliminară despre care vorbesc medicii legiști, afirmă poliția. Însă abia după ce va fi gata expertiza medico-legală, oamenii legii vor decide dacă vor deschide o cauză penală.

În același timp, nu este exclusă nici versiunea intoxicării. Astazi Centrul de Sănătate publică a facut controale în magazinele din localitate.

Rezulatele finale ale expertizei medico-legale vor veni într-o saptămână. Mama gemenilor afirmă că acum jumătate de an și-a mai pierdut un copil. Feciorul de 6 ani ar fi murit din cauza pneumoniei.

Foto: radiocluj.ro

Share:

Articole recomandate