Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un nou record negativ: A crescut semnificativ numărul îmbolnăvirilor de rujeolă în Europa

Un nou record negativ: A crescut semnificativ numărul îmbolnăvirilor de rujeolă în Europa

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că numărul cazurilor de rujeolă în Europa a crescut semnificativ în primele șase luni ale anului 2018, iar cel puțin 37 de persoane au murit.

Biroul european al OMS a anunțat că peste 41.000 de cazuri au fost înregistrate pe continent doar în prima jumătate a lui 2018, mai multe decât în tot anul 2017, relatează  Associated Press. Acesta este un nou record, cel mai mare număr de cazuri de până acum fiind înregistrat în 2017 - 23.927. În 2016, doar 5.273 de cazuri au fost înregistrate.

OMS a comunicat că jumătate dintre cazurile din 2018 au fost semnalate în Ucraina. De asemenea, în Franța, Georgia, Grecia, Italia, Rusia și Serbia au fost depistate peste 1.000 de infecții. OMS a cerut o supraveghere mai fermă și creșterea ratei imunizarii.

În Moldova situația s-a agravat în luna curentă fiind înregistrate deja peste 140 de cazuri de infecție cu rujeolă, iar acum în spitale sunt internați 80 de copii, la majoritatea starea de sănătate fiind gravă.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro; pravda.if.ua

Share:

Articole recomandate