Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un părinte semnalizează că la un liceu din capitală se colectează bani pentru cartea de la ora de religie

Un părinte semnalizează că la un liceu din capitală se colectează bani pentru cartea de la ora de religie

Pe grupul Părinți solidari de pe Facebook a apărut o postare în care cineva scrie în numele unui părinte al cărui copil învață la liceul ”George Meniuc” din capitală. Părintele semnalizează că se solicită bani pentru cartea de religie de la toți copiii din clasele primare. Vedeți mai jos mesajul postat pe grup.

Liceul „George Meniuc”, care apropo are în incinta sa o biserică. Primesc de la un părinte din clasele primare, care m-a rugat să nu-i dau numele că și așa are probleme, așa un mesaj: „Dragi părinți, s-a propus la liceu să se dea câte 10 lei de copil pentru a se cumpăra cărți de religie în liceu. Dau toate clasele primare. Dumneavoastră dacă sunteți de acord, transmiteți vă rog 310 lei din fondul clasei. Mulțumesc anticipat. Seară bună”. Tot acest părinte mi-a spus că manualele de religie fiecare copil și-l procură singur la început de an.

Mai departe părintele se întreabă: „Cum vi se pare, e normal așa ceva? Care ministru al educație se va ocupa în sfârșit de școală, de colectări ilicite de bani, va scoate obiectul de religie din școală, va interzice bisericile în incinta lor? Am avut miniștri și „de-ai noștri ” și „de-ai lor”, dar nimeni, subliniez, nimeni nu vrea să se ocupe de acest subiect”.

 

Foto simbo: diez.md

Share:

Articole recomandate