Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vecinii nu vor mai putea face reparație cu zgomot ca înainte. Legea a fost modificată!

Vecinii nu vor mai putea face reparație cu zgomot ca înainte. Legea a fost modificată!

Cu siguranță măcar o dată te-ai confruntat cu situația când zgomotul din apartamentul vecinilor nu te lăsa să te odihnești sau mai rău, nici copiii nu îi puteai adormi. Și dacă tulburarea liniștii nu putea fi sancționată decât după ora 22.00, azi legea a fost modificată, lucrările de reparație fiind permise în intervalul orei 8.00-18.00.

Executivul a aprobat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova. Astfel, vecinii care fac gălăgie în timpul lucrărilor de reparație vor fi sancționați dacă vor efectua „lucrări de reconstrucție însoțite de zgomote în cadrul blocurilor de locuințe înainte de ora 8.00 și mai târziu de ora 18.00”.

Potrivit Codului Contravențional, în prezent se sancționa doar tulburarea liniștii de la ora 22:00 până la ora 7:00. Prin tulburarea liniștii se are în vedere cântarea cu voce tare, semnalizarea acustică, folosirea aparatajului audiovizual la intensitate înaltă a sunetului. În articol însă nu se menționa nimic despre zgomotele lucrărilor de reconstrucție.

Astfel, Art. 357 din Codul Contravențional a fost completat și acum prevede:

Asta înseamnă că amenda ar putea ajunge de la 750 de lei până la 1600 de lei pentru persoane fizice și de la 5.000 de lei la 7.500 de lei – pentru persoane juridice.

 

Din păcate, nu este specificat nimic despre ora mesei, când de cele mai multe ori bebelușii își au somnul de la amiază.

 

Sursa: tv8.md

Share:

Articole recomandate