Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Vedete ce poartă costume naționale și IE cu mândrie

Vedete ce poartă costume naționale și IE cu mândrie

Săptămâna trecută am sărbătorit două zile de excepție în care moldovenii au îmbrăcat ii și costume tradiționale pentru a sărbători „Ziua Iei” – sărbătoare cunoscută în 48 de țări, dar și „Ziua Națională a Portului Popular” – prima ediție a acestei sărbători ce a fost marcată la Chișinău.

Și dacă tot e sărbătoare, vedetele noastre și-au etalat iile – vechi de sute de ani, scumpe, moderne sau stilizate, pomovând în acest mod această piesă vestimentară care ne e atât de dragă.

Pe Lilu am suprins-o într-o ie autentică de 100 de ani, în care aceasta a prezentat Deșteptarea. “Sunt mândra ca avem tradiții atat de frumoase, sa ne bucurăm de ele”, a menționat Lilu.

Nata Albot în schimb a îmbrăcat o frumoasă ie pentru a participa la Ospățul Sânzienelor din inima Chișinăului, unde aceasta a prânzit, a stat la taclale și a ascultat muzică tradițională alături de alte doamne și domnișoare îndrăgostite de ie. 

Și de Ziua Portului Național, vedetele și-au dorit să se evidențieze prin ținute originale pe care le-au etalat la Palatul Republicii, acolo unde Ministerul Culturii a organizat un eveniment de valorificarea costumului autentic popular românesc și ale etniilor conlocuitoare.

Interpreta Geta Burlacu a fost surprinsă într-un costum național autentic pe care la purtat la eveniment cu mândrie.

Alături de Geta Burlacu l-am surprins și pe Sergiu Beznițchi îmbrăcat din cap până-n picioare într-un costum național.

Interpreta care ne face să iubim muzica adevarată, moștenită din strămoși, dar și portul național românesc, Maria Iliuț, a impresionat și ea cu un costum frumos care i se potrivea de minune.

 

Interpreta Kornelia Ștefăneț a postat o poză de la eveniment în care apare mândră alături de soțul său, purtând o ie albă.

Monica Babuc - Minisru al Culturii

Stela Grama Ministrul Muncii Protecţiei sociale şi Familiei, alături de soț și fiică

Familia Doga

Luminița Suveică - medicul-şef sanitar de stat

Familia Iurcu

Lucia Berdos a purtat o rochie cu elemente naționale și a postat o serie de poze pe pagina sa de facebook:  "O sărbătoare adevărată ,cu atmosferă de suflet și cu emoții absolut deosebite-Ziua Naționala a Portului Popular ! 
Este cel mai frumos mesaj pentru cei care ne vizitează țara-dragostea și respectul față de tradiții ,cultură,costum național"

Deși nu a fost prezentă la eveniment, interpreta Tatiana Heghea și familia sa promovează costumul național, o dovadă a acestui fapt fiind următoarea poză pe care aceasta a postat pe profilul său.

 

 

Și vedetele de peste Prut și-au etalat iile:

Andra a îmbrăcată o ie frumos colorată, s-a pozat și a publicat imaginea pe o rețea de socializare. ”Iubesc și port cu mândrie ie!”, a scris Andra. 

Și prezentatoarea TV, Andreea Esca a postat pe pagina sa de facebook o poză în care este mândră că poartă ie.

Și fetele din trupa Amadeus sărbătoresc cum se cuvine Ziua Universală a Iei 2016. Ele s-au îmbrăcat în modele diferite de ii și au publicat imaginea pe o rețea de socializare. ”Oglindă, oglinjoară, care-i cea mai frumoasă bluzită din țară? La mulți ani tuturor româncelor de Ziua Internațională a Iei!”, au scris ele.

Foto: facebook

Share:

Articole recomandate