Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(Video) Moldova s-a clasat pe locul 3 în finala Eurovision-ului de la Kiev

(Video) Moldova s-a clasat pe locul 3 în finala Eurovision-ului de la Kiev

Reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision 2017, trupa Sunstroke Project, s-au clasat pe locul 3 la cea de-a 62-a ediție a concursului. 

Finala concursului a avut loc pe 13 mai la Kiev, Ucraina, iar Republica Moldova a reușit să obțină cel mai frumos rezultat din istoria participării la Eurovision. Cei de la Sunstroke Project au obținut 110 puncte din partea juriului și s-au clasat pe locul 3 conform votingului din Europa, obținând 258 de puncte din parte votanților.

Până acum cel mai bun rezultat la Eurovision, Moldova l-a obținut în anul 2005, atunci când țara noastră a fost reprezentată de trupa Zdob și Zdub cu piesa „Boonika bate doba” și s-a clasat pe locul 6 în finala concursului.

O dată cu prestația saxofonistului formației (Serghei Stepanov) la Eurovision, s-a produs un fenomen pe internet, numit „Epic Sax Guy”. În anul 2010, Sunstroke Project a mai reprezentat Moldova la Concursul Muzical Eurovision 2010 din Oslo, Norvegia, atunci alături de Olia Tira. Aceștia au obținut locul 22 și au interpretat melodia Run Away. 

Cea care va găzdui concursul Eurovision 2018 este Portugalia. Locul 2 în concurs a fost obținut de Bulgaria.

Vedeți în video-ul de mai jos prestația trupei Sunstroke Project!

Foto: basarabia.md

Video: Youtube.com

Share:

Articole recomandate