Top 8 cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

Top 8 cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

Poftele din timpul sarcinii sunt cât se poate de reale. În această perioadă simțurile femeii sunt mult mai ascuțite decât de obicei și ai putea constata că mâncăruri care înainte nu îți plăceau, acum miros și au un gust mult mai bun. Si nu numai alimentele intră în topul preferințelor multor gravide, ci și produse non-alimentare cum ar fi benzina, creta, cărbunele etc. În articol găsiți un top cu 8 cele mai ciudate pofte ale gravidelor:

1. Creta

Este una dintre cele mai neobișnuite și frecvente pofte la graviduțe. Aceasta ar putea fi explicată prin necesitatea unui aport de calciu mai mare.

2. Cărbune

Adesea, femeile gravide imploră și fac tot posibilul ca să guste dintr-o bucățică de cărbune.

3. Praf sau pământ

Se zice că este  unul dintre cele mai căutate „gusturi” în sarcină.

4. Combinații ciudate de dulce cu sărat

Combinație alimentară frecvent întâlnită la gravide.  Unele descoperă că le place să mănânce spre exemplu plăcintă cu mere combinată cu sfeclă sau murături; ori sandvișuri cu brânză sărată și cu gem.

5. Vopsea

Pofta de vopsea este una pe cât de intensă, pe atât de periculoasă.

6. Carne crudă

Sunt pofte frecvente în sarcină, dar pe care trebuie să le controlezi serios, pentru că persistă riscul de infectare cu salmonella sau toxoplasmoza.

7. Marcaje luminoase de pe autostradă

Mămicile de pe forumul copilul.ro au împărtășit cele mai ciudate pofte prin care au trecut. Una dintre ele se referea chiar la gustul semnelor de circulație sau al marcajelor de pe autostradă. „Dar să vă zic cea mai tare poftă a unei verișoare. Ei bine, ea a poftit la marcajele luminoase de pe autostradă, așa că soțul a trebuit să oprească mașina și ea să pună limba pe ele”.

8. Benzină

Să vă spun și eu o poftă ciudată pe care am auzit-o: o cunoștință de a noastră când era însărcinată, în timp ce soțul a oprit la peco să alimenteze i s-a făcut o poftă nebună de benzină și până nu a pus gura pe benzină nu i-a trecut. Și mai frumos este că acum copilului îi place foarte mult mirosul de benzină”, a scris o mămică pe copilul.ro.

 

Foto simbol: momjunction.com

Adaugă comentariu

Închide