Odoraș.

Odoraș.

Linex

Lucruri ciudate, dar absolut normale la bebeluși

Lucruri ciudate, dar absolut normale la bebeluși

Când în viața voastră apare puiuțul începeți să vă puneți o grămadă de întrebări: „Așa e normal? Dar așa e normal oare? Dar asta nu e grav?”. Sunt câteva lucruri care nouă, maturilor, ne par ciudate, dar sunt absolut normale la bebeluș.

1. Picioarele curbate

Picioarele bebelușilor au o formă ciudată după ce micuții și-au petrecut 9 luni în interiorul uterului. Unora li se pare că seamănă cu niște funde și că arată extrem de ciudat, însă această formă a picioarelor este normală în primele luni de viață.

2. Umflăturile mici și albicioase

Nu este chiar o acnee a bebelușilor, ci doar niște umflături de culoare mai albicioasă pe care părinții le pot simți atunci când își sărută copiii pe obraji, pe nas sau pe bărbie. Nu este nimic deosebit la aceste umflături, aproape toți bebelușii le au și trec de la sine în câteva săptămâni, fără a necesita tratament medicamentos.

3. Acneea

Acneea sugarilor nu are nimic în comun cu cea de care suferă adolescenții și poate fi prezentă încă de la naștere. Coșurile sunt foarte mici și înconjurate de roșeață, dar dispar după câteva săptămâni.

4. Părul de pe corp

Zonele în care acest păr este de regulă mai des sunt umerii, partea inferioară a brațelor, spatele și chiar și urechile sau zona din spatele acestora. În termeni medicali, acest păr poartă numele de lanugo și are rolul de a regla temperatura corpului bebelușilor atunci când se află în uter. Acesta va cădea în cel mai scurt timp.

5. Strănutul continuu

În primele câteva luni de viață, bebelușii pot strănuta chiar și de câteva ori pe oră. Acest lucru se întâmplă din cauza că aceștia nu au eliminat încă tot lichidul amniotic și pentru că nu sunt obișnuiți cu particulele minuscule din aer, așa că nasul lor reacționează ca atare.

6. Ridurile

Cei care sunt mai predispuși la riduri sunt bebelușii născuți prematur, însă și cei născuți la termen pot avea riduri. Acestea sunt dispuse cu precădere pe mâini și pe picioare și vor dispărea pe măsură ce copilul va începe să crească.

7. Sânii și organele genitale mărite

Din cauza hormonilor mamei la început bebelușul, indiferent de sex, poate avea sânii și organele genitale mărite. Nu-ți face griji, totul va reveni la normal când corpul micuțului va elimina hormonii materni.

8. Capul în formă conică

După o naștere normală, capul bebelușului ar putea fi alungit și ar putea arăta precum un con din această cauză. Forma capului ar trebui să se schimbe în câteva zile.

9. Mătreață

Scalpul bebelușilor este uscat și acoperit cu cruste imediat după naștere, i ar acestea vor începe să se desprindă treptat și să cadă precum mătreața. Culoarea acestor cruste este albă sau galbenă și de regulă dispar după primele 6 luni de viață.

10. Ochii încrucișați

Ochii unui nou-născut nu se mișcă întotdeauna la unison. Pe măsură ce va exersa mai mult mișcarea mușchilor oculari, această problemă va dispărea.

11. Pete roșii

Adesea întâlnite pe frunte și pe scalp, petele roșii ar putea arăta destul de rău, însă sunt inofensive. Sunt un fel de semne temporare din naștere și la unii copii pot căpăta nuanțe de mov sau mai negricioase, sau se pot accentua atunci când bebelușii se înroșesc de la plâns. De regulă dispar în primul an de viață.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: woman.ru

Share:

Articole recomandate