Odoraș.

Odoraș.

Linex

O mamă susține că copilul i-a fost afectat de trecerea prea devreme la diversificare și face apel la alții să nu-i repete greșeala

O mamă susține că copilul i-a fost afectat de trecerea prea devreme la diversificare și face apel la alții să nu-i repete greșeala

O femeie, mamă a 3 copii, dar a cărei identitate nu am putut-o stabili, și-a împărtășit istoria pe rețelele de socializare. Povestea ei a fost preluată pe larg de alți părinți, astfel a ajuns și la noi. Mama povestește despre problemele de sănătate cu care se confruntă primul său copil și consideră că totul e din cauza că a trecut la diversificare prea devreme, la 3 luni, în timp ce al doilea și al treilea copil nu au astfel de probleme fiind alăptați exclusiv până la 6 luni, așa cum recomandă specialiștii.

Vedeți în continuare istoria mamei:

Hai să vă zic povestea primului meu copil diversificat foarte precoce și ce efecte are asupra lui aceasta. Menționez că nu mă laud, doar îndrum spre informare corectă. Vorba ceea : din greșeli se învață.
Povestea noastră începe când i-am dat naștere puiului, la 21 de ani, deloc informată . Pot să spun că eram tânără și proastă și ascultam de toți în jurul meu.

Copilul a fost alăptat doar 2 luni și alea cu mult chin și efort din cauza că atașarea era incorectă și nimeni nu m-a ajutat în privința asta. Îmi ziceau că nu am lapte destul, deși mie îmi bubuiau sânii de plini ce erau, că nu se satura și să îi dau lapte praf. Până la 2 luni jumătate copilul a renunțat la sân în favoarea biberonului.

Apoi mama și soacra, și care mai erau în jur, au spus să încep diversificarea că copilul e deja mare. Avea 3 luni și 3 săptămâni când am început și de atunci a început o avalanșă de probleme. Era grăsan, la 6 luni avea 12 kg. La 1 an au început problemele respiratorii, care, după medicii noștri inteligenți erau o coincidență. Au urmat diagnostice și tratamente inutile până la 2 ani jumate când am zis STOP. La 3 ani am descoperit alergie la cazeina din laptele animal și la laptele pasteurizat. Toate problemele respiratorii erau din cauza asta. La 3 ani avea deja 21 kg.

Au fost ani la rând când stagna pe o greutate și apoi bubuia cu câte 2-3 kg în plus. Face mișcare zilnic, aleargă, joacă fotbal, merge cu bicicleta și are 50 kg la 8 ani jumate și 141cm înălțime. (asta ca să vă faceți o idee).

80% din alimentația noastră este sănătoasa și totuși el continuă să se îngrașe. Suspectez și un dezechilibru hormonal.

Copilul nr. 2, născut la diferența de 4 ani și 10 luni, diversificat de la 6 luni și o săptămână, e slab, după cum zic unii, se încadrează în „grafic” și nu am avut niciodată probleme cu el. Are 3 ani jumate și 101 cm și 15 kg. Amândoi au fost diversificași clasic.

Copilul nr. 3, auto-diversificat la 6 luni și o săptămână, e și el foarte bine. Are 1 an și 3 luni, 10 kg și 78-80 cm.

Așadar, există efecte adverse ale unei diversificări precoce și unele pot fi chiar cu urmări grave. Sfatul meu e să vă informați și să verificați și să filtrați orice informație de la medicul pediatru/de familie, deoarece majoritatea au rămas încă în perioada comunistă. Există și excepții , bineînțeles.
Și nu vă supărați când fetele recomandă diversificare după 6 luni. Contează și o săptămână, la bebeluși. Au timp să mănânce o viață întreagă, așa că nu vă grăbiți!

 

Notă redacția Odoraș: Dacă autoarea istoriei își dorește să apară și numele său, vom fi recunoscători de ne va scrie. Informația dată ne pare foarte-foarte utilă și dacă am cunoaște cine este mama i-am fi cerut permisiunea să o publicăm.

 

Foto simbol de copertă: noidoisibebe.ro

Share:

Articole recomandate