Odoraș.

Odoraș.

Linex

4 mituri despre îngrijirea bebelușului

4 mituri despre îngrijirea bebelușului

Îngrijirea bebelușului este un subiect de interes major și foarte des dezbătut de părinți, de bunici sau chiar de vecini. Și cum fiecare ține să-i spună propria experiență sau propriile convingeri unui proaspăt părinte, aceștia ajung să fie foarte derutați și deseori foarte iritați de atâtea sfaturi. Noi am decis să vă oferim 4 dintre cele mai frecvente mituri promovate care țin de îngrijirea bebelușului, și să spunem care este adevărul.

1. Scutecele pot cauza diverse probleme de sănătate.

Câteva dintre miturile destul de frecvent vehiculate sunt legate de folosirea scutecelor. Printre acestea întâlnim preocuparea cu privire la afectarea fertilității la băieți sau deformarea picioarelor bebelușului. De fapt, nimic nu este mai neadevărat. Formarea spermei are loc abia după vârsta de 7 ani, ceea ce înseamnă că teama de infertilitate este nejustificată. Mai mult, folosirea scutecelor este recomandata pentru dezvoltarea corecta a articulațiilor și prevenirea sau tratarea displaziei de șold.

2. Bebelușul trebuie bine înfofolit.

Un alt mit răspândit este acela că bebelușul trebuie să fie mereu bine înfofolit, pentru a nu răci. De fapt, confortul termic este deosebit de important pentru starea de bine a micuțului. Îmbrăcarea excesivă poate duce la supraîncălzire și poate cauza nenumărate probleme. Bebelușul poate plânge, deveni agitat, neliniștit sau nervos. Totodată, transpirația excesivă poate cauza eczeme, iritații sau diferite alte erupții la nivelul pielii. Temperatura recomandată în camera în care stă copilul este de 22 de grade Celsius.

3. Este bine să lași copilul să plângă.

Acest mit este susținut în special de către persoanele mai în vârstă. Ele motivează spunând că plânsul îl va ajuta pe bebeluș prin dezvoltarea unor plămâni mai rezistenți și în același timp va deveni mai independent. Cu toate ca astfel de sfaturi sunt destul de populare, nu există dovezi că acest obicei este benefic pentru un bebeluș. Dacă micuțul se calmează atunci când îl iei în brațe, faptul că va deveni alintat ar trebui să fie ultima ta grijă, mai ales în primele 6 luni de viață. În această perioadă bebelușii plâng de obicei mai mult și au nevoie să simtă apropierea părinților.

4. Dacă plânge prea mult, sigur ceva nu este în regulă.

Plânsul este, de fapt, unul dintre principalele moduri de a comunica. Nu este cazul să te îngrijorezi dacă nu face febră,  nu are răni, nu respiră mai greu, iar culoarea pielii nu este vineție. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-i verifici scutecul, să încerci să-l hrănești sau să-l legeni. Încearcă să-l faci să se simtă cât mai confortabil, trage draperiile, cântă-i ceva și fii alături de el.

 

Informații: baby.unica.ro

Foto simbol: oksanastrukova.com

Share:

Articole recomandate