Odoraș.

Odoraș.

Linex

5 greșeli periculoase pe care le faci când speli hainele bebelușului

5 greșeli periculoase pe care le faci când speli hainele bebelușului

De la amestecarea hăinuțelor cu cele ale adulților până la utilizarea unui detergent nepotrivit, există mai multe greșeli pe care părinții le fac, fără a realiza cum pot afecta acestea sănătatea copilului foarte mic. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și ce poți face pentru a le evita:

1.Speli hainele la o temperatură nepotrivită

Temperatura ideală pentru a curăța hainele bebelușului este cuprinsă între 30 și 40 de grade Celsius. Această temperatură asigură îndepărtarea eficientă a murdăriei și distruge bacteriile periculoase pentru copilul tău. Însă din dorința de a curăța hainele mai repede sau a fi sigure că acestea sunt perfect igienizate, mulți părinți aleg un program de spălare la temperaturi foarte înalte.

2.Folosești prea mult detergent sau balsam de rufe

Nu toți detergenții de pe piață sunt potriviți pentru spălarea hainelor bebelușilor. Unii dintre acești detergenți pot cauza dermatite și alergii, care nu apar imediat cum l-ai îmbrăcat pe cel mic, ci în timp. Aceste iritații pot apărea chiar și după o săptămână și sunt vizibile mai ales în zonele unde contactul cu pielea este mai mare: în zona subrațului ori în zona genitală. Detergentul pe care îl folosiți trebuie să nu conțină coloranți, parfum sau arome, iar clătirea hainelor trebuie să fie riguroasă, astfel încât pe îmbrăcăminte să nu rămână pete de detergent. Atenție mare trebuie să ai și la cantitatea pe care o folosești. Mașinile de spălat moderne nu mai necesită mari cantități de detergent pentru a curăța bine hainele.

3.Supraîncarci mașina de spălat

Oricât de tentantă ar fi ideea să bagi mai multe haine în mașina de spălat, pentru a face economie de timp, supraîncărcarea mașinii face ca hainele micuțului să nu se spele la fel de bine. În plus, cu cât acestea sunt mai înghesuite în mașină, cu atât este mai mare riscul ca detergentul să se depună pe acele haine aflate la suprafață, în timp ce altele să fie doar udate și rostogolite, fără să fie curățate eficient.

4.Nu speli hainuțele noi înainte de purtare

Orice haină pe care i-o cumperi celui mic sau pe care o primești trebuie spălată înainte ca bebelușul să o poarte. Pentru a proteja țesăturile de umiditate și mucegai, mulți producători tratează hainele cu substanțe care pot ajunge apoi pe pielea sensibilă a bebelușului și pot provoca reacții alergice. O spălare normală este suficientă pentru a îndepărta aceste substanțe periculoase din profunzimea țesăturii.

5.Amesteci hainele bebelușului cu cele ale adulților

Evită să speli hainuțele copilului împreună cu ale voastre. În principiu, pe lucrurile noastre se regăsesc mai multe bacterii și alergeni, unii aduși de afară, iar la contactul cu aceștia, pielea bebelușului ar putea reacționa.

Sursa: copilul.ro

Share:

Articole recomandate