Acerumen

Atenție la pudra de talc pe care o folosiți la bebeluș! Johnson & Johnson retrage 30.000 de flacoane

Atenție la pudra de talc pe care o folosiți la bebeluș! Johnson & Johnson retrage 30.000 de flacoane

Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu arsenic. Potrivit unui nou raport, acesta nu este singurul motiv de îngrijorare pentru părinți. Teste de laborator arată că 95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțineau urme a cel puțin unul din patru metale grele, relatează MarketWatch. Studiul a fost publicat cu o zi înainte ca Johnson & Johnson să anunțe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluși.

Studiul realizat de organizația Healthy Babies Bright Futures a constatat că unul din patru alimente pentru bebeluși testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuiți pentru dinți, conțineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu și mercur. Cercetătorii au testat atât branduri de nișă cât și branduri disponibile pe scară largă. Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului.

Și alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluși, cum este unul din 2017, care a identificat prezența plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluși.

Pudra, contaminată cu azbest 

Rechemarea pudrei de talc și raportul Healthy Babies Bright Futures sunt vești îngrijorătoare pentru părinți, în special dacă nu au timp să prepare singuri mâncarea bebelușilor sau să aleagă ce pudră pentru bebeluși să folosească.

Johnson & Johnson a anunțat că inițiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudră, circa 33.000 de flacoane, după ce un test efectuat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a arătat „niveluri mici de contaminare cu azbest” la un flacon de pudră pentru bebeluși cumpărat online.

Johnson & Johnson a arătat ca nu poate confirma dacă rezultatul este fals pozitiv sau dacă mostra provine de la un flacon original Johnson & Johnson sau este un fals. „Mii de teste din ultimii 40 de ani au confirmat în mod repetat că produsele din talc pentru consumatori nu conțin azbest”, a menționat compania într-un comunicat.

Compania, acuzata în 13.000 de procese

Compania se apăra în cel puțin 13.000 de procese în care este acuzată că pudra pentru copii și alte produse din talc provoacă afecțiuni oncologice. Johnson & Johnson contestă verdictele împotriva sa și a câștigat mai multe procese la tribunale statale, potrivit Wall Street Journal.

FDA a anunțat că a prelevat mostra de pudră pentru bebeluși Johnson & Johnson în condițiile în care continuă să caute azbest în produse cosmetice. Agenția a testat pudra pentru bebeluși Johnson & Johnson dintr-un lot diferit, iar rezultatul a fost negativ.

 

Sursa: copilul.ro; mediafax.ro

Adaugă comentariu

Închide