Odoraș.

Odoraș.

Linex

Cum alegem tetinele și biberoanele?

Cum alegem tetinele și biberoanele?

Introducerea biberonului  în hrănirea bebelușului poate fi o provocare, pentru că bebelușii  sunt  obișnuiți cu alăptatul și hrănirea de la sânul moale și cald al mamei. Producătorii sunt conștienți de această problemă și au introdus mai multe tipuri de sticle și tetine concepute pentru a simula alăptarea. Alegerea biberonului și a tetinei nu este una dintre cele mai simple lucruri, motiv pentru care vă oferim mai jos câteva sfaturi de care să țineți cont.

 - Deoarece biberoanele și tetinele sunt vândute împreună ca un set, se vor folosi, cel mai probabil, tetinele ce vin cu biberonoul și vice-versa.

- Puteți alege tetine din latex sau din silicon. Cele din latex sunt mai moi și mai flexibile, însă nu sunt foarte rezistente. Unii copii pot fi alergici la latex. Tetinele din silicon își păstrează forma un timp mai îndelungat.

- Modelul obișnuit la unei tetine este în formă de clopot sau dom. Acestea pot fi rotunde, anatomice sau ortodontice. Tetinele ortodontice sunt concepute pentru a se potrivi cerul gurii și gingia copilului,  cu forma plată pe parte care se poziționează pe limba bebelușului. Pentru că tetinele cu varful plat se apropie cel mai mult de ceea ce bebelușul simte la sânul mamei, acestea ar putea fi o alegere buna dacă aveți de gând să alternați alăptarea cu hrănirea cu biberonul.

- În primele luni de viață ale copilului, fluxul tetinei trebuie să fie lent pentru ca hrănirea cu biberonul să se apropie cât mai mult de alăptarea naturală și, pe măsură ce copilul crește, fluxurile tetinelor trebuie schimbate conform ritmului de dezvoltare și hrănire al copilului:

1. tetina cu flux de nou-născut, cu un orificiu. Potrivită pentru laptele matern, ceai sau apă. Recomandată între 0 - 2 luni.

2. tetina cu flux lent, cu 2 orificii. Potrivită pentru copiii ce sug mai viguros. Recomandată între 1- 3 luni și pentru bebelușii alimentați cu formule de lapte.

3. tetina cu flux mediu, cu 3 orificii. Potrivită pentru formule de lapte, ce sunt mai vâscoase decât laptele matern. Recomandată între 3 - 6 luni.

4. tetina cu flux rapid, cu 4 orificii. Foarte bună pentru formule de lapte, în care ai adăugat cereale. Recomandată între 6 - 12 luni, când se începe diversificarea.

5. tetine cu flux variabil. Sunt cele mai practice, întrucât, prin rotirea tetinei obții un flux variabil potrivit cu vâscozitatea lichidului din biberon. Recomandată între 6 - 12 luni, când se începe diversificarea.

 

- Înlocuiți periodic tetinele pentru că acestea se deteriorează la sterilizare.

- Dacă aveți un copil care suferă de colici, trebuie să știți că există niște biberoane speciale, care permit ieșirea unui anumit debit de lapte și care se presupune că ar reduce colicile.

- În ceea ce privește biberoanele, nu este nevoie să cumpărați mai mult de 1-2 biberoane, cu o capacitate de asemenea în funcție de vârsta bebelușului, pentru că nou născuții nu mănâncă mai mult de 30-60ml de lapte la o masă, în timp ce bebelușii mai mari mănâncă și 90-120-150ml la o masă.
 

Foto: blog.babytrend.ro,semanasembarazo.es, avent.lk

Share:

Articole recomandate