Acerumen

Este adevărat că plânsul întăreşte plămânii bebeluşului?

Este adevărat că plânsul întăreşte plămânii bebeluşului?

Nu este adevărat că plânsul întărește plămânii bebelușului. De altfel, nu există nici un motiv pentru care să nu reacţionaţi la plânsul bebeluşului şi să nu încercaţi să-l consolaţi. Experții citați de babycenter.com spun că dacă lăsaţi bebeluşul să plângă nu faceţi nimic ca să-i ajutaţi plămânii. Bebeluşii plâng pentru a comunica o nevoie. Pot fi obosiţi, înfometaţi, uzi sau suprastimulaţi. Sau au nevoie să se descarce, să sugă sau pur şi simplu să fie consolaţi.

Plânsul care îi stresează mult pe părinți este cel care apare la scurt timp după ce au reușit să adoarmă bebelușul și să îl pună în pat. Acesta poate fi, însă, ușor de înțeles: bebelușii au nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a intra în starea de somn profund. Dacă lași bebelușul jos prea devreme, se poate trezi cu ușurință la cel mai mic sunet.

Doctorul James McKenna, un expert recunoscut la nivel mondial în ceea ce privește somnul infantil și în special co-sleepingul, spune că bebelușii se nasc cu abilitatea de a simți pericolul – aceasta include separarea de mamă sau de persoana care are grijă de el.

Bebelușul poate simți atingerea mamei, mirosul, căldura corpului ei, blândețea atingerii ei și mirosul laptelui – îi asociază prezența cu un sentiment de protecție. În absența ei, el simte că este abandonat și singur, iar plânsul este o modalitate de a-și aduce înapoi îngrijitorul. Acesta este modul lui de supraviețuire, deoarece depinde complet de mama sa.

 

Sursa: totuldespremame.ro; wiki-mama.com

Adaugă comentariu

Închide