Acerumen

Sfaturi de la Prințesa Urbană pentru un somn bun al bebelușului

Sfaturi de la Prințesa Urbană pentru un somn bun al bebelușului

Un copil odihnit adoarme mai ușor și doarme mai mult. Treaba aia cu îl țin treaz mai multă vreme ca să doarmă mai bine nu funcționează, pentru că la oboseală, organismul secretă adrenalină. Bloggerița și mămica Prințesa Urbană vine cu câteva sfaturi pentru mămicile cu bebeluși, dar subliniază că lucrurile descrise mai jos le-a observat la copiii săi, sigur că ele nu-s valabile la toți copilașii. Însă nițică atenție la ceea ce le convine anume copiilor voștri s-ar putea să vă fie de folos.

- Ideal e ca puiul să învețe să adoarmă singur, în orice situație.

- Camera de somn e bine să fie cât mai întunecoasă.

- Nu puneți copilul adormit în pat, ci somnoros. Lăsați-l să adoarmă singur în pătuț. Puteți sta lângă el în cameră sau în pat, îi puteți cânta sau vorbi, îl puteți mângâia sau lua în brațe dacă plânge.

- Nu treziți niciodată un copil care doarme (decât dacă trebuie să îi luați temperatura, să îi administrați medicamente etc.).

- Nu încercați să adormiți copilul când sunteți nervos sau agitat. Copilașul e ca un burete, simte agitația și-o preia imediat.

- Nu țineți copilul treaz mai mult de două ore la rând.

- Somnul în mișcare nu e odihnitor.

- Somnul nu e mai lung dacă masa e mai consistentă.

- Nu vă grăbiți să-l luați în brațe dacă plânge noaptea, uneori plânge în somn și e perfect capabil să adoarmă singur la loc.

- Perseverența e esențială. Dacă ați decis că nu mai vreți să-l legănați să adoarmă, n-o mai faceți și gata. Găsiți alte metode de a-l calma și de a-l ajuta să adoarmă.

 

Sfaturi: printesaurbana.ro

Foto simbol: o-krohe.ru

Adaugă comentariu

Închide