Odoraș.

Odoraș.

Linex

Alergia la laptele de vacă – cel mai frecvent tip de alergie la bebeluși

Alergia la laptele de vacă – cel mai frecvent tip de alergie la bebeluși

Alergia la laptele de vacă este o cauză comună de alergie alimentară la bebeluși. La nivel mondial 1-3% dintre sugari suferă de alergie la laptele de vacă sau alte produse lactate. Deși la majoritatea copiilor depășesc această problemă a alergiei la laptele de vacă până la vârsta de 3-5 ani, există unele persoane care se confruntă cu ea pe viață.

Alergia la laptele de vacă nu este același lucru cu intoleranța la lactoză care înseamnă dificultatea organismului de a digera laptele. Unii bebeluși alergici la laptele de vacă prezintă primele reacții curând după masă, alții la câteva ore sau zile distanță.

În cazul copiilor ce prezintă simptome la scurt timp după masă, o reacție alergică se poate traduce prin:

–          Respirație șuierătoare

–          Probleme de respirație

–          Tuse

–          Răgușeală

–          Stare de deranj la stomac

–          Vomă

–          Diaree

–          Mâncărime la nivelul ochilor, ochi umflați sau lăcrimoși

–          Erupție cutanată

–          Puncte roșii

–          Umflături

–          Scăderea tensiunii arteriale ce cauzează imposibilitatea copilului de a se uita la lumină sau stare de inconștiență.

O alergie la laptele de vacă poate duce la diferite simptome în situații diferite. Unele reacții sunt blânde și implică doar un singur sistem al organismului (precum erupția cutanată). Însă o reacție alergică blândă nu înseamnă că data viitoare copilul nu ar putea avea o reacție severă.

Cum eviți reacțiile ce pot apărea în cazul alergiei la laptele de vacă?

Dacă îți alăptezi copilul, iar el este alergic la laptele de vacă, este important ca tu să eviți consumul produselor lactate deoarece proteina care cauzează reacțiile alergice poate ajunge la copil prin laptele tău. De aceea, citește cu atenție etichetele alimentelor. Medicul sau un nutriționist îți va formula o listă cu alimente bogate în calciu cu care vei putea înlocui lactatele atâta vreme cât alăptezi.

Dacă îți hrănești copilul cu formule de lapte praf, medicul pediatru îți poate recomanda să înlocuiești laptele cu o formulă hipoalergenică și complet hidrolizată. În cazul acestor formule de lapte, proteinele sunt sparte în particule, lucru care nu prea atrage reacțiile alergice.

Alte tipuri de lapte ce ar putea fi potrivite unui copil alergic la laptele de vacă sunt cele vegetale, de orez, de migdale sau de cocos, însă nu sunt sub nici o formă recomandate sugarilor.

 

Sursa: totuldespremame.ro; lisa.ru

Share:

Articole recomandate