Acerumen

Alimentele care pot cauza constipație bebelușului

Alimentele care pot cauza constipație bebelușului

Fructe care constipă bebelușii sunt numai două, însă, imediat după introducerea alimentației solide, orice aliment poate duce la constipație. Înainte de orice, trebuie să ceri sfatul medicului pediatru și să-i supraveghezi dieta alimentară copilului. Dacă este la vârsta diversificării, orice aliment nou introdus în alimentația sa poate duce la constipație. Dacă nu, trebuie să-ți amintești ce a mâncat în ultimele zile deoarece există câteva alimente cunoscute pentru efectul lor de a constipa.

Există mai multe cauze de constipație la bebeluși, însă aceasta depinde în special de cantitatea de apă consumată de copil. Dacă ai ajuns să verifici planul nutrițional al bebelușului, trebuie să știi că există câteva alimente care chiar constipă:

1.       Proteina din lapte

Proteinele din lapte, altele decât cele din laptele matern, pot cauza probleme și de aceea părinții trebuie să fie foarte atenți atunci când trec copilul pe formule de lapte praf. Uneori, bebelușii chiar dezvoltă și o alergie la proteina din lapte, lucru care ar putea avea ca rezultat constipația.

2.       Formula de lapte praf

Bebelușii sunt hrăniți adesea cu formule de lapte praf în primii ani de viață. Laptele praf conține ingrediente care sunt dificil de digerat și uneori cauzează constipație.

3.       Orezul

Orezul și terciul de orez sunt două alimente solide recomandate bebelușilor încă din primele zile ale diversificării. Unii bebeluși, însă, nu reușesc să digere ușor orezul.

4.       Morcovii

Morcovii atunci când le sunt oferiți cruzi, de obicei sub formă de suc, sunt foarte buni pentru bebeluși. Însă, dacă îi dai bebelușului morcovii fierți sau gătiți la aburi, pot duce la constipație. Morcovii fierți au tendința de a solidifica scaunul, de a-l întări, devenind astfel greu de trecut prin intestin.

5.       Banana crudă insuficient de coaptă

În locurile în care bananele cresc din abundență, bebelușii sunt hrăniți și cu banane bine coapte, dar și cu cele mai puțin coapte, însă ei pare că s-au acomodat. O banana crudă, insuficient de coaptă, ajunsă în stomacul unui bebeluș, poate cauza probleme gastrice și poate duce la constipație.

6.       Merele

Mărul este fructul bine cunoscut care leagă scaunul. De fapt, se oferă ca un remediu împotriva diareii. Merele coapte sau merele fierte la aburi pot duce la apariția constipației la bebeluși. Piureul de mere conține proteina pectină care întărește și mai tare scaunul.

7.       Brânza

Brânza este o sursă esențială de multe vitamine și minerale și este un super aliment pentru bebeluși. Este preferata mămicilor pentru gustările dintre mese. Cu toate acestea, brânza are puține fibre și poate duce la apariția constipației.

8.       Pâinea albă

Pâinea obținută din făină obișnuită este o formă procesată a cerealelor și conține foarte puține fibre în comparație cu cerealele nealterate. Alimentele bogate în fibre sunt cunoscute pentru îmbunătățirea digestiei. Pâinea albă care blochează o cantitate substanțială de fibre, poate cauza constipație la bebeluși.

9.       Iaurtul

Iaurtul conține bacterii bune care facilitează digestia. Dar are și un efect de legătură asupra substanțelor din alimente și uneori poate provoca constipație la copii.

Așadar, din categoria fructelor ce constipă, doar bananele și merele sunt de luat în seamă. Despre celelalte se spune că au efect advers, ajută la un mai bun tranzit intestinal, atunci când copilul este constipat.

 

Sursa: totuldespremame.ro; razvitie-krohi.ru

Adaugă comentariu

Închide