Odoraș.

Odoraș.

Linex

Fără panică! 5 simptome obișnuite la bebeluși

Fără panică! 5 simptome obișnuite la bebeluși

Pete pe corp, febră sau o umflătură la gâtul bebelușului pot provoca panică la părinți, mai ales dacă aceștia sunt la primul copil. Dar sunt anumite simptome la bebeluș care sunt obișnuite și nu e cazul de panicat.

1. Bebelușul de 6 luni brusc are febră

Posibil că la copil încep să apară dinții. Dacă are temperatura de 38,5 grade și mai mult, îi puteți da medicamente care să o scadă. Cu degetul curat puteți să-i masați gingiile, să-i oferiți suzeta răcită în prealabil în frigider sau o bucată de morcov ca să roadă. Dacă aceste acțiuni îl ajută să se liniștească, înseamnă că e chiar vorba de apariția dinților.

Medicul trebuie solicitat dacă împreună cu febra mai apar și alte simptome precum: slăbiciuni, nas înfundat sau tuse puternică, vărsături sau diaree.

2. Fetița nou născută are eliminări vaginale

Din cauza hormonilor pe care fetița i-a obținut de la mamă, în primele săptămâni de viață are un dezechilibru hormonal. Nu este nimic grav, aceste eliminări, care uneori pot să aibă și urme de sânge, sunt normale și durează în medie 3-4 zile. Se recomandă ca fetiță să fie spălată obișnuit după fiecare schimbare și să o lăsați mai des fără scutec.

Trebuie să vă adresați la medic dacă aceste eliminări durează mai mult de 5 zile, au miros înțepător și aspect de puroi. Acestea ar putea fi semne ale unei infecții la organele genitale.

3. La temperatura mai mare de 38 de grade Celsius bebelușul are convulsii

Se numesc convulsii febrile și apar cam la 5% dintre copiii în vârstă de la 3 luni până la 3 ani. De regulă acestea durează câteva minute. Nu este necesar un tratament special, cu vârsta ele trec. În cazul când apar convulsiile, puneți copilul pe o parte, pe podea, și îi împingeți bărbia în jos ca să nu se înece cu salivă. Până când nu încetează convulsiile nu încercați să-i băgați ceva în gură sau să-i dați de băut. După ce acestea au încetat, dați-i preparate care reduc temperatura.

La medic vă adresați dacă pentru prima dată convulsiile au apărut la un copil mai mare de 5 ani sau fără a avea febră. Poate fi un semnal al epilepsiei. Dacă în timpul convulsiilor copilului i s-a oprit temporar respirația sau acestea au durat mai mult de 5 minute, chemați medicul de la urgență să-l verifice pe micuț.

4. Copilului de 3 săptămâni îi tremură bărbia și mâinile

Acest tremurici apare din cauza sistemului nervos încă nedezvoltat. Se observă în special la bebeluși când sunt speriați. Tremuriciul apare mai des la bebelușii care au avut probleme în timpul sarcinii, precum ar fi o infecție intrauterină, sau nașterea a fost complicată. De obicei dispare în primele 3 luni de viață. Nu este necesar un tratament special, dar sistemul nervos al bebelușului poate fi întărit prin plimbări, masaj, gimnastică.

La medic vă adresați dacă tremuriciul este puternic, tremură tot corpul copilului, nu doar bărbia și mâinile. De asemenea, dacă tremuriciul apare și după 4 luni de viață sau în situații de liniște.

5. Un nodul limfatic după urechea bebelușului s-a inflamat

În primele luni de viață la copil abia se formează imunitatea. Un nodul limfatic se inflamează atunci când în organism este o infecție, dar la copilul de până la 5 ani nodulii limfatici se inflamează și când el e absolut sănătos. Aceasta e din cauza că sistemul imunitar încă se învață să reacționeze la microbi și bacterii. Nu întreprindeți acțiuni în raport cu acest nodul limfatic fără indicațiile medicului.

La medic vă adresați dacă micuțul simte durere când atingeți nodulul mărit și dacă anterior copilul a avut o infecție, ar putea fi semnal că aceasta nu s-a tratat definitiv.

 

Informații: parents.ru

Foto simbol: polzavred.ru

 

 

Share:

Articole recomandate