Acerumen

Medic infecționist pediatru, despre vaccinarea la clinicile de stat sau la centrele private

Medic infecționist pediatru, despre vaccinarea la clinicile de stat sau la centrele private

Medicul infecționist-pediatru, Ludmila Serbenco, susține că există câteva diferențe dintre vaccinurile făcute la clinicile de stat și cele făcute la centrele private. Însă aceste diferențe nu țin deloc de calitatea vaccinurilor. La Șezătoarea mamelor organizată de Odoraș pe 24 octombrie, medicul le-a vorbit detaliat părinților despre infecții, printre care și cele virale, iar un aspect abordat a fost și vaccinarea. Noi am decis să vă relatăm pe scurt anume despre vaccinuri.

Ludmila Serbenco a menționat că diferența majoră dintre vaccinurile din clinicile de stat și cele private îl constituie prețul. La clinicile de stat vaccinurile se pun absolut gratuit, iar la cele private veți plăti sume mărișoare de bani pentru același vaccin.

O altă diferență este atitudinea. Spre deosebire de centrele private, unde medicul știe că părinții au dat bani buni pentru vaccinuri și le vor acorda mai mult timp pentru a le explica reacțiile adverse, la clinicile de stat medicii nu au atât de mult timp și nu vor vorbi cu părinții ca să-i pregătească pentru apariția reacțiilor adverse.

O a treia diferență este că în clinicile private există vaccinuri care nu fac parte din calendarul obligatoriu de vaccinare. Spre exemplu vaccinul meningococic îl veți găsi doar la clinicile private și va fi făcut contra plată.

Ludmila Serbenco a subliniat că apariția reacțiilor adverse după vaccinare sunt inevitabile deoarece în organism este introdus un agent patogen și este absolut normal să reacționeze.

 

Foto simbol: naturalnews.com

Adaugă comentariu

Închide