Odoraș.

Odoraș.

Linex

Specialistul explică de ce nu e bine să lași bebelușul să plângă

Specialistul explică de ce nu e bine să lași bebelușul să plângă

Este sănătos sau nu să-l lăsăm pe bebeluș să plângă până se liniștește singur așa cum spun unii părinți și bunici? Unii specialiști au răspuns la această întrebare.

„Mai multe investigații au arătat că plânsul și țipatul au efecte adverse asupra copiilor, cât și asupra părinților. Și asta pentru că unii micuți au niveluri mai ridicate de cortizol, hormonul de stres, în zilele în care au plâns continuu fără a fi alinați”, a declarat terapeutul Shanna Donhauser.

Specialiștii susțin că atunci când închizi ușa în fața unui copil supărat, aceasta îi poate provoca o reacție de stres imensă. Cu toate acestea, există un studiu care justifică faptul că un bebeluș poate fi lăsat să plângă, însă NU ore în șir. Cercetările publicate de Academia Americană de Pediatrie au remarcat că „să-i lași gradual să plângă atunci când sunt supărați nu le provoacă stres sau alte efecte pe termen lung asupra emoțiilor și comportamentului copiilor”.

Specialiștii subliniază, însă, că acesta este doar un studiu și că este important să-ți amintești că fiecare micuț are nevoi diferite.

Ei, de asemenea, au explicat că „un copil care a suferit o traumă sau o schimbare majoră recentă nu trebuie lăsat să plângă fără alinare”, deoarece ar suferi și alte traume psihologice.

Psihoterapeutul Kent Hoffman a spus că pentru un adult este ușor să identifice și să proceseze ceea ce simte, dar copiii nu au această abilitate. În timp ce fiecare părinte are perspective diferite asupra modului în care micuțul va fi afectat psihologic dacă este lăsat să plângă, acești specialiști sunt de acord că există riscul unor daune emoționale.

 

Sursa: copilul.ro; elgreelo.com

Share:

Articole recomandate