8 idei despre cum să creezi acasă accesorii pentru păr

8 idei despre cum să creezi acasă accesorii pentru păr

 În comerț poți găsi o gamă largă de bentițe și cercuri pentru păr atât pentru fetițele care abia gânguresc cât și pentru cele care deja se pot lăuda cu o cosiță frumos împletită. Cu toate acestea, este foarte simplu și frumos să îi creezi tu propriul accesoriu pentru păr, iar pentru ca să te convingi de asta, vezi mai jos câteva idei simple care sperăm să îți fie de folos.

1. Ai nevoie de un cerc simplu, o bucată mică de pânză (mătase, sintetică, spandex), o broderie în formă circulară, clei, o panglică mică și o mărgea sau pietricică. Vedeți mai jos procesul de realizare:

 

2. Un accesoriu foarte gingaș poate fi confecționat cu ajutorul tulului (țesărură fină și străvezie), pe care trebuie să o pui în mai multe straturi și preferabil în diverse culori, iar apoi să o fixezi cu un ac de siguranță pentru a tăia forma unei floricele. Urmează să aranjezi haotic floricele una peste alta, sa le coși și să le fixezi pe cerc.

 

3. Lucrarea de mai jos s-ar putea să îți pară ceva mai dificilă, însă în esență este ușor de realizat, iar instrucțiunile le vezi mai jos:

 

4. Probabil una dintre cele mai ușoare lucrări. Ai nevoie de panglică (dacă alegi mătasea ai grijă să o fixezi bine) și un cerc. Taie 3 bucăți de panglică de diferite lungime și coase capetele fiecărei panglici astfel încât să obții 3 panglici circulare, suprapune-le și fixează-le de cerc.

 

5. Ai nevoie de un șirag de mărgele și 3 cerculețe din textilă. Se realizează în doi timpi și 3 mișcări și arată minunat atât pentru domnișoare cât și pentru mămici.

 

6. Lucrarea de mai jos este mai degrabă o schemă după care vă puteți ghida. Puteți alege orice material (preferabil nu mătasea pentru că va aluneca de pe păr), iar la capitolul pietricelelor puteți opta pentru orice tip și le puteți aranja sub orice formă.

 

7. O lucrare ce poate fi caracterizată mai degrabă cu o simplă joacă și la care o puteți implica și pe cea mai mică.

 

8. Încă o lucrare din tul, care la fel se realizează frumos, iar produsul final bucură ochișorii.

Foto: facebook, pinterest, suntmamica.ro, mauveaccessories.files.wordpress.com

Colaje: Odoraș

Adaugă comentariu

Închide