3 beneficii extraordinar de bune ale fructelor goji, care sunt crescute deja și în Moldova

3 beneficii extraordinar de bune ale fructelor goji, care sunt crescute deja și în Moldova

Fructele goji erau niște necunoscute pentru cei din spațiul nostru până acum câțiva ani. Se găîseau cu greu și doar prin magazinele specializate cu superalimente, frecventate de cei care duc un mod sănătos de viață. Dar treptat aceste fructe au intrat pe piață și acum chiar sunt crescute în Moldova, deci pot fi găsite și la un preț mai accesibil.

Iată 3 motive pentru care fructele de goji , un superaliment bogat în antioxidanți , nu trebuie să îți lipsească din casă:

1. Ajută la scăderea în greutate

Boabele Goji împachetează energie sănătoasă în porții mici. Gustul lor bogat, dulce, împreună cu conținutul ridicat de fibre, te pot ajuta să rămâi pe drumul cel bun în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Apelează la ele pentru o gustare ușoară, astfel pofta de dulciuri să nu îți mai dea bătăi de cap. Adăugă-le în iaurt sau salată în același mod în care ai folosi stafidele. Valoarea nutritivă a acestora cu conținut scăzut de calorii și cu zahăr redus le face un substitut perfect pentru alte fructe uscate cu un conținut mai mare de zahăr. O porție are doar 23 de calorii.

2. Antioxidant pentru ochi și piele

Studiile au indicat nivelul ridicat de antioxidanți în boabele goji, în special carotenoide, care pot reduce riscul de degenerescență maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Antioxidanții protejează celulele împotriva descompunerii atunci când sunt expuse unor factori toxici cum ar fi fumul și radiațiile. Mai mult, alimentele cu nivel mare de antioxidanți sunt adesea bogate în fibre și au un conținut redus de grăsimi nesănătoase .

3. Susține sistemul imunitar și protejează împotriva gripei

Goji susține sistemul imunitar prin promovarea dezvoltării bacteriilor prietenoase ale sistemului gastrointestinal. Combinația de fibre și polizaharide naturale susțin dezvoltarea bacteriilor intestinale sănătoase, cum ar fi probioticele. Acestea protejează organismul împotriva bacteriilor nocive, susțin procesul digestiv, reduc simptomatologia afecțiunilor digestive și riscul de reacții alergice.

Astfel, consumate regulat, fructele goji întăresc imunitatea, ameliorează oboseala şi revitalizează organismul, ajutând totodată la menţinerea nivelului normal de colesterol, trigliceride şi glucoză în sânge. De asemenea, fructele goji îmbunătăţesc vederea şi protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; poleznenko.ru

Adaugă comentariu

Închide