Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

8 rețete de supe potrivite și pentru bebeluși

8 rețete de supe potrivite și pentru bebeluși

Când spunem supe pentru bebeluși nu trebuie să ne gândim neapărat la preparate fade, fără gust. Asocierea de legume poate da o savoare deosebită supelor. Vă propunem câteva variante pe care le puteți încerca și pe care le poate consuma toată familia. Dacă le pregătiți pentru bebeluși, eliminați sarea din porția lor.

Supă cremă de legume

Ingrediente

1 țelină mică, tăiată cuburi

2 cepe mici, tăiate în 4

2 morcovi de mărime medie, tăiați cuburi

1 l supă de legume

1 linguriță de ulei de măsline

2 lingurițe de oregano

2 lingurițe de coriandru pisat

1 legătură de pătrunjel proaspăt

Smântână pentru gătit

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adaugă legumele și se lasă 4-5 minute. Apoi, se pun într-un vas pentru supă, se adaugă supa de legume și ierburile aromatice. Se lasă să fiarbă 30-40 de minute. Legumele se pun într-un blender și se pasează până compoziția devine fină și cremoasă. Supa se servește caldă cu smântână deasupra.

Supă cremă de cartof dulce și morcov

Ingrediente

400 g cartofi dulci, tăiați cubulețe

300 g morcovi, tocați

3 căței de usturoi

3 lingurițe de ulei de măsline

1 ceapă, tocată mărunt

1 linguriță de chimen

1 linguriță de ghimbir măcinat

650 g supă de legume

200 ml lapte de cocos

Sare (doar pentru porțiile de adulți)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pun cartofii și morcovii pe o tavă, alături de cățeii de usturoi cu coajă, un praf de sare. Se stropesc cu ulei. Se dau la cuptor 35-40 de minute.

În timp ce legumele se coc, se încălzesc 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Se pun ceapa, chimenul și ghimbirul și se lasă până ceapa devine translucidă. După câteva minute, se pune supa. Legumele se scot din cuptor. Usturoiul se curăță de coajă. Se adaugă și ele în supă și se lasă să fiarbă.

După ce au fiert, se scot legumele și se pun în blender. Se adaugă și supă, în funcție de consistența dorită pentru supă. Se încorporează și laptele de cocos și se servește caldă.

Supă cremă de broccoli

Ingrediente

1 broccoli

1 ceapă tocată

1 linguriță de ulei de măsline

1 praf de sare (pentru porțiile de adulți)

1 praf de piper

2 morcovi tocați

apă

Mod de preparare

Se sotează ceapa și cartofii în ulei de măsline pentru 5 minute. Se adaugă broccoli și suficientă apă cât să acopere toate legumele. Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă. Se dă focul mai mic și se lasă până când broccoli este fiert, dar încă verde. Apoi, se pune în blender, se pasează.

 

Supă cremă de pui

Ingrediente

50 g unt

450 g cartofi, curățați și tăiați cubulețe

1 ceapă mică

450 g praz (doar partea albă)

1 l supă de pui

70 ml smântână lichidă

125 ml lapte integral

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Se topește untul într-o tigaie cu fund gros. Când face spumă, se adaugă cartofii, ceapa și prazul. Se asezonează cu sare și piper. Se acoperă cu capac. Se amestecă din când în când. Se lasă 10 minute sau până când legumele se înmoaie fără să își schimbe culoarea.

Se ia capacul și se toarnă supa de pui. Se lasă să fiarbă cu vasul acoperit din nou încă 5 minute.

Legumele se pun în blender și se pasează până când compoziția este foarte fină. Supa se pune înapoi în vasul în care a fiert și se adaugă smântâna lichidă și laptele. La final se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se mai poate adăuga un cubuleț de unt pentru gust.

 

Supă cremă de conopidă

Ingrediente

50 g unt

1 ceapă tocată mărunt

1 conopidă mare tăiată cuburi

2 cartofi tăiați cuburi

1 l supă de legume

50 ml lapte

100 g brânză cheddar răzuită

Mod de preparare

Se topește untul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se lasă până când se înmoaie. Apoi, se adaugă cartofii, conopida, supa de legume. Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de jumătate de oră.

După ce s-au fiert legumele se pasează cu blenderul. Se mai poate adăuga din lichidul în care au fiert până ajunge la consistența dorită. Se servește cu brânză cheddar răzuită deasupra.

 

Supă cremă de dovleac

Ingrediente

20 ml ulei de măsline

1 ceapă tocată

2-3 căței de usturoi pasați

1 linguriță de chimen

1 linguriță de coriandru măcinat

1 linguriă de curry

1 praf de sare

600 g piure de dovleac

1 l supă de legume

200 g lapte de cocos

Mod de preparare

Se încălzește uleiul într-o tigaie de mărime medie. Se adaugă usturoiul și ceapa. Se lasă până se înmoaie, apoi se adaugă condimentele. Se amestecă pentru a se întrepătrunde aromele, se lasă 2 minute și apoi se pune piureul de dovleac. Se amestecă bine pentru a se omogeniza compoziția, apoi se toarnă supa și laptele de cocos. Se lasă să fiarbă 20 de minute. Apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se pasează cu un bender. Înainte de servire se reîncălzește.

 

Supă cremă de cartofi cu porumb dulce

Ingrediente

6 felii de bacon

500 g cartofi

250 g porumb dulce din conservă sau congelat

1 ceapă tocată fin

1 țelină mică tocată fin

2 căței de usturoi

1 praf de sare

1,5 l supă de pui

200 ml smântână

1 praf de boia dulce

Mod de preparare

Se fierb toate ingredientele cu excepția smântânii și a baconului. Se lasă până când se înmoaie, apoi se pun într-un blender și se pasează până capătă textura dorită. Se pun din nou în vasul în care au fiert, se pune și smântâna și se mai lasă să fiarbă 15 minute. (Pentru maturi) Se asezonează cu sare, piper și boia dulce. Se servește cu bucățele de bacon crocante.

 

Supă cremă de spanac

Ingrediente

400 g spanac fiert

1 cățel de usturoi

1 linguriță de făină

300 ml lapte integral

1 praf de piper măcinat

1 linguriță de unt

2 lingurițe de smântână

1 praf de sare

Mod de preparare

Se topește untul în care se sotează usturoiul. Se adaugă făina și se amestecă timp de 2 minute. Se toarnă laptele și se amestecă având grijă să nu se formeze cocoloașe. Se lasă să fiarbă. Se asezonează cu piper. Se adaugă spanacul și se mai lasă 2-3 minute amestecându-se. Se pune și sarea (în porțiile maturilor). Compoziția se trece prin blender, apoi se pune înapoi pe foc. Se adaugă smântâna și se servește caldă.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate