Beneficiile incredibile ale quinoa

Beneficiile incredibile ale quinoa

Quinoa face parte din familia cerealelor și datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății este considerată un aliment minune. Unul dintre marile ei avantaje este că nu are deloc gluten. Specialiștii în nutriție susțin că quinoa este o sursă perfectă de proteine. O mulțime de studii spun că semințele de quinoa sunt un exemplu excelent de „aliment funcțional”, care are scopul de a reduce riscul de a dezvolta diferite boli.

Iată de ce e bine să consumi semințe de quinoa:

Au mai multe proteine decât ovăzul, orezul și porumbul. Poate fi consumată de cei care sunt diagnosticați cu intoleranța la gluten.

Quinoa asigură o digestie de calitate, reduce nivelul colesterolului rău. Sunt studii care susțin că poate diminua riscul de infecții gastrointestinale.

Este bogată în vitamine. Mai exact conține vitaminele A, B, C și E. De asemenea, are în compoziție și calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu și zinc.

Conține fitosteroli, substanțe care contribuie la dezvoltarea musculară și scad nivelul stresului din organism.

Quinoa are în compoziție și fenoli, antioxidanți care diminuează riscul de diabet zaharat și obezitate.

Beneficii ale consumului de quinoa:

Contribuie la pierderea în greutate. Acesta induce senzația de sațietate, de aceea e atât de bună în curele de slăbire.

Menține sănătatea inimii deoarece are proprietăți antiinflamatoare. Mai mult, fiindcă are în compoziție acidul alfa-linoleic, quinoa reduce riscul de deces provocat de infarct.

Are multe fibre de calitatea ceea ce o face ideală în reducerea problemelor digestive. Este un aliat de nădejde pentru combaterea constipației.

Ameliorează anemia deoarece este o sursă bogată de fier.

Reduce riscul de a face diabet. Acest lucru fiind explicat prin conținutul mare de mangan. Practic, aceasta poate menține constant nivelul de zahăr din sânge.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; foodandwine.com

Adaugă comentariu

Închide