Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Îți place ciocolata? Iată câteva curiozități despre aceasta pe care posibil că nu le știai

Îți place ciocolata? Iată câteva curiozități despre aceasta pe care posibil că nu le știai

Ciocolata era numită „mâncarea zeilor”. Acest produs dulce ne face mai fericiți și ne creează dependență de starea pe care ne-o insuflă. Totodată, consumatorii de ciocolată sunt mai inteligenți, iar țara unde ciocolata este mâncată frecvent are cei mai mulți laureați ai premiului Nobel. În articolul ce urmează vedeți și alte curiozități despre ciocolată pe care nu le-am știut anterior.

Ciocolata ne face mai inteligenți. Sau cel puțin așa deducem din studiul care spune că există o legătură strânsă între cantitatea de ciocolată pe care o consumă o țară și numărul de laureați Nobel pe care îi dă acea țară. Elveţia conduce atât în clasamentul consumului de ciocolată, cât şi în cel al premiilor Nobel, atunci când acestea sunt raportate la populaţia totală.

Ciocolata învinge un sistem de securitate. Un hoț de bijuterii a reușit să dea o lovitura de 27 de milioane de dolari în 2007 după ce a reușit să câstige încrederea paznicilor de la o bancă din Antwerp, Belgia, oferindu-le ciocolată.

Ciocolata era considerată mâncare pentru zei. Sau cel puțin așa s-ar traduce numele științific al arborelui de cacao.

E nevoie de aproape un an pentru ca un arbore de cacao să producă suficiente boabe cât să se poată fabrica 10 tablete de ciocolată.

Teobromina este compusul din ciocolată care o face otrăvitoare pentru câini. Același compus este toxic și pentru oameni, dar numai în cantități uriașe. Ca să reprezinte un pericol, ar trebui să consumi câteva mii de tablete de ciocolată o dată, scrie Forbes.

Ciocolata îți face inima să bată mai tare decât un sărut.

Pe lângă variantele clasice de ciocolată albă, neagră și cu lapte, există și ciocolata blondă.

Prima tabletă de ciocolată a fost invenția dulce a lui Joseph Fry, în 1847, adaugând unt de cacao topit în pudra de cacao și formând o pastă ce putea fi ușor modelată.

Cu o ciocolata descoperi multe secrete - inclusiv parolele de calculator. Un studiu făcut în 2004 în Marea Britanie arăta că peste 70% din cei chestionați ar fi dezvăluit această informație dacă primeau o ciocolată.

Europenii sunt printre cei mai mari consumatori de ciocolată. Practic, în Europa se mănâncă jumătate din cantitatea de ciocolată vândută la nivel mondial, iar la acest capitol sunt campioni britanicii, elvețienii și nemții, care mănâncă 11 kg pe an.

Informații: descopera.ro; bucatarici.ro, Forbes

Foto simbol: wallarthd.com

Share:

Articole recomandate