Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

10 lucruri importante pe care copilul ar trebui să le învețe până la vârsta de 10 ani

10 lucruri importante pe care copilul ar trebui să le învețe până la vârsta de 10 ani

Se consideră că un om își formează caracterul în primii 3 ani de viață, însă educația de bază o primește în „cei 7 ani de acasă”. Dar există câteva lucruri pe care copilul trebuie să le învețe până la vârsta de 10 ani, căci mai apoi vine adolescența, iar caracterul nu mai poate fi modificat prea ușor.

În articol vă propunem 10 lucruri pe care să le dezvoltați la micuțul vostru până la vârsta de 10 anișori.

1. Fetele și băieții sunt egali, trebuie respectați toți. Respectiv, nu-i mai spuneți copilului: „Ea e fetiță, nu o jigni!”. Ci mai bine să-i ziceți: „Nu trebuie să jignești pe nimeni!”.

2. Nu-ți fie frică să greșești. Învățați-vă copilașul să nu se descurajeze și să învețe din propriile greșeli.

3. Notele nu sunt cele mai importante, contează cunoștințele acumulate. Notele bune ar putea fi semn că cel mic fie copiază foarte bine, fie învață pe de rost pentru o notă bun, iar apoi uită. Insuflați-i că cele mai importante sunt cunoștințele.

4. Părinții nu ne sunt dușmani și le putem solicita oricând ajutorul. Demonstrați-le copiilor că pot avea încredere în voi. Nu recurgeți prea des la morală și la ridicarea vocii în discuțiile cu ei, nu le arătați că vă supără, și atunci nu vor avea frică să vă spună când au nevoie de ajutor.

5. Nu te lăsa insultat și călcat în picioare, nici de către un copil needucat, nici de către un matur, cum ar fi profesorii spre exemplu. Deseori părinții greșesc și îi insuflă copilului că maturii au o autoritate mai mare și îi creează celui mic diverse complexe, care îl împiedică pe viitor să-și susțină punctul de vedere. Explicați-i că este foarte important să fie respectuos, dar să-și apere opinia și să insiste pe punctul său de vedere este la fel de important. Însă trebuie să o facă cu respect.

6. Nu fă niciodată ceea cu ce nu ești de acord doar pentru a fi în rând cu lumea. Arătați-i că e mai bine să fii corect, decât să încalci regulile doar ca alții să te aprecieze pentru aceasta.

7. Nu-ți fie frică să întrebi dacă nu ai înțeles ceva. Este mult mai bine ca copilul să înțeleagă că trebuie să precizeze ceea ce nu a înțeles, deoarece va fi mai rău dacă va păstra o mimică deșteaptă, dar de fapt nu va înțelege nimic.

8. Mereu spune dacă te simți rău. Nici frica de a primi o notă mai proastă, nici faptul că profesorul s-ar putea supăra, nu trebuie să-l facă pe copil să ascundă faptul că se simte rău. Sănătatea este o prioritate.

9. Păstrează mediul ambiant curat. Deseori ne plângem pe murdăria din jur, pe copaci și arbuști urâți și neîngrijiți, dar nu înțelegem că de fapt noi suntem cei vinovați. Așa că în primul rând trebuie să ne schimbăm comportamentul propriu, și apoi să demonstrăm și copiilor că nu este voie să distrugi mediul ambiant.

10. Învață a spune „nu”. Învățați-vă copilul să spună „nu” – altor copii, profesorilor, chiar și vouă, părinților. Voi creșteți o personalitate, nu o marionetă care nu contrazice pe nimeni.

 

Informații: adme.ru

Foto simbol: polet-dushi.ru

Share:

Articole recomandate