Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

6 metode simple de a-ți ajuta copilul să aibă succes la școală

6 metode simple de a-ți ajuta copilul să aibă succes la școală

Majoritatea părinților își doresc ca copiii lor sa să fie inteligenți, descurcăreți și să aibă succes în viață. Pentru asta le cumpără diferite cărți de dezvoltare, îi duc la tot felul de activități și centre de dezvoltare, ceea ce nu este întotdeauna corect sau, cel puțin, nu suficient. Greșeala cea mai mare a părinților este faptul că aceștia nu își fac timp liber pentru a învăța copiii ceva nou, sau pur și simplu pentru a le oferi o educație de calitate.

Rețeta succesului, de fapt, este foarte simplă. Copilul are nevoie de atenția și implicarea părinților în procesul de învățare. Iar totul începe cu educația de acasă, fapt dovedit de miile de cercetări făcute în domeniu.

1. Citiți copiilor în glas

Memoria auditivă este cheia succesului. Cititul în glas influențează pozitiv și direct asupra dezvoltării creierului. În momentul când citești în glas încep să acționeze unele părți ale creierului, care sunt responsabile de percepția-auditivă. Mai mult ca atât, cititul în glas este o garanție că cei mici vor citi mai mult și mai bine atunci când vor fi mai mari.

2. Laudă copilul atunci când are rezultate bune

Modul în care îi lăudăm pe cei mici influențează considerabil reușitele lor. Trebuie să lauzi și eforturile copilului, nu doar rezultatele frumoase. Atunci când copiii sunt lăudați chiar și pentru încercările lor, atunci când vor lua o notă mai mică la școală se vor simți ușor vinovați, gândindu-se că nu au depus suficient efort pentru a lua o notă mai mare. Lăudarea copiilor face parte din modul în care îi construiești copilului respectul de sine și încrederea.

3. De fiecare dată, spune „Mulțumesc!”copilului tău

Un simplu „Mulțumesc!” adresat copiilor atunci când aceștia fac o faptă bună, aduce cu sine multe avantaje. Cercetările în domeniu demonstrează că atunci când spui copilului mulțumesc, automat acestuia i se îmbunătățește starea psihologică, reduce agresivitatea și îi sporește motivația. Învăță-ți copilul să prețuiască ceea ce are și să mulțumească pentru ceea ce primește de la cei din jur.

4. Jucați-vă în jocuri de societate (de masă)

Jocurile de masă te vor ajuta să îți înveți copilul să piardă și să învingă frumos, dar și să găsească diferite strategii. Aceste tipuri de jocuri vor pune în funcțiune gândirea logică a copilului. Rezervă-ți în fiecare zi cel puțin o oră pentru a te juca cu copilul tău în acest tip de jocuri și, cu siguranță, la scurt timp vei observa rezultate mult mai bune la învățătură.

5. Dezvoltă imaginația și capacitatea de a gândi a copilului

O bună dezvoltare a imaginației, încă din copilărie, este foarte importantă și modelează copilul pentru a deveni un adult mai bun. Imaginația este importantă datorită pregătirii pe care o oferă copilului pentru viața de dinafara mediului reprezentat de familie. Atunci când un copil își folosește imaginația în joacă, pe măsură ce crește, poate întâlni situații similare și în viața reală. Imaginația în joc oferă posibilitatea de a dezvolta empatia și abilitățile sociale, datorită jocurilor de roluri.

6. Admirați și prețuiți natura împreună cu cel mic

Timpul petrecut în aer liber împreună cu copiii, are beneficii nu doar asupra sănătății, dar și asupra dezvoltării psihicii acestora. Studiile demonstrează că, chiar și o simplă plimbare în aer liber, le trezește micuților sentimente frumoase. Copiii care petrec în aer liber circa 5-10 ore pe săptămână, au o relație mai strânsă cu natura și o grijă mai mare pentru a o proteja și ocroti. Cu cât mai mult timp petrec copii în aer liber, cu atât mai sănătoși sunt și sunt mai binedispuși. 

Foto: almworld.com

Share:

Articole recomandate