Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

7 percepții și abilități care trebuie sprijinite pentru a crește copii responsabili

7 percepții și abilități care trebuie sprijinite pentru a crește copii responsabili

Atunci când întreaga lor inteligență și energie sunt direcționate către afirmare, împotrivire sau renunțare, copiii nu își pot dezvolta percepțiile și abilitățile necesare pentru a deveni persoane capabile. În cartea „Să creștem copii cu încredere în sine într-o lume auto-indulgentă”, specialistul în disciplină pozitivă Jane Nelsen, împreună cu Stephen Glenn, a identificat cele șapte percepții și abilități necesare pentru dezvoltarea de persoane capabile.

Acestea sunt:

1. Credința puternică în propriile capacități („Sunt capabil”).

2. Credința puternică în însemnătatea relațiilor interpersonale („Îmi aduc contribuția semnificativ și este cu adevărat nevoie de mine”).

3. Credința puternică în forța personală sau în puterea de a influența viața („Îmi folosesc forța personală pentru a face alegeri care să influențeze pozitiv evoluția mea și a comunității din care fac parte”).

4. Puternice abilități intrapersonale: abilitatea de a înțelege emoțiile personale și de a folosi această înțelegere pentru a dezvolta auto-disciplina și auto-controlul.

5. Puternice abilități interpersonale: abilitatea de a lucra cu alții și de a stabili relații de prietenie prin intermediul comunicării, cooperării, negocierii, împărtășirii, empatizării și ascultării.

6. Puternice abilități sistemice: abilitatea de a reacționa la limitările și consecințele vieții de zi cu zi, cu responsabilitate, adaptabilitate, flexibilitate și integritate.

7. Puternice abilități de raționament: abilitatea de a folosi cunoștințele și de a evalua situațiile, în conformitate cu valorile adecvate.

Autorii cărții afirmă că copiii își însușeau aceste percepții și abilități în mod natural atunci când li se permitea să lucreze cot la cot cu părinții lor, odată cu învățarea unei meserii reușind și să aducă o contribuție importantă în viața familiei lor. Ironia este că, în „vremurile bune”, copiii aveau oportunitatea de a-și dezvolta puternice abilități de viață, dar aveau puține oportunități de a le folosi. Acum lumea este plină de oportunități, pentru care prea mulți copii nu sunt pregătiți.

 

Informații: totuldespremame.ro

Foto simbol: ya-roditel.ru

Share:

Articole recomandate