Activităţi şi cursuri gratuite pentru copii şi adolescenţi. Lista centrelor din Chişinău

Activităţi şi cursuri gratuite pentru copii şi adolescenţi. Lista centrelor din Chişinău

 

Părinţi, ştiaţi că în oraşul Chişinău activează numeroase centre pentru copii care oferă posibilitatea tinerei generaţii să înveţe gratis activităţi cu profil artistic, tehnic şi chiar psihologic? O bună parte dintre părinţi înscriu copiii la cursuri de dezvoltare contra cost, neştiind despre alte posibilităţi. Partea bună a lucrurilor este că majoritatea acestor centre activează şi în perioada vacanţelor, deci puteţi merge la serviciu liniştiţi.

În cadrul acestor centre activează pedagogi calificaţi, care îi pot învăţa pe copiii voștri diverse activităţi bune pentru dezvoltarea lor. Despre tipul activităţilor şi categoria de vârstă a copiilor ce se pot înscrie la ateliere, vedeţi mai jos.

 

Centrul orăşenesc de creaţie tehnică a copiilor  oferă posibilitatea copiilor cu  vârsta cuprinsă între 7-19 ani să frecventeze cercuri cu profil ethnic precum: rachetomodelism-proiectarea, construirea şi lansarea  aparatelor de zbor; design vestimentar, radiotehnică, modelarea tehnică şi alte activităţi de dezvoltare.

Adresa: str.Avram Iancu, 29

Telefon: (022) 543622

 

Centrul de creaţie tehnică pentru copii şi adolescenţi „Politehnic” înscrie copii cu vârsta cuprinsă de la 5-19 ani. Tinerii pasionaţi de tehnică şi nu doar au posibilitatea de a deprinde abilităţi, frecventând cercurile de: design, pictură, modelarea tehnică primară, aeromodelismul, rachetomodelism, automodelism, motociclism (învaţă asamblarea şi conducerea motocicletei), radio construire, prelucrarea artistic a lemnului, informatica, design vestimentar ş.a. 

Adresa: bd.Iurii Gagarin, 4

Telefon: (022) 270063

Centrul orăşenesc al tinerilor naturalişti îşi desfăşoară activitatea pentru copiii cu vârsta 9-15 ani. Cei pasionaţi de natură îşi pot dezvolat abilităţile în cadrul cercurilor: floricultură, arta aranjării florilor, zoologie, studiul animalelor acvatice, cunicultură, viticultură, pomicultură, ecologie, tânărul naturalist ş.a.  Activităţile se desfăşoară de 2 ori în săptămână în funcţie de programul de studiu al copiilor.

Adresa: bd.Traian, 3

Telefon: (022) 564520

 

Centrul educaţiei estetice "Lăstărel" invită copii și tinerii cu vârsta între 5-21 ani să realizeze activităţi extracuriculare precum: coregrafie, vocal, pian, arta plastic ş.a. Copiii claselor primare desfăşoară orele de 4 ori în săptămână, copiii claselor gimnaziale de 6 ori în săptămână. Pentru doritori se realizează lecţii individuale la pian.

Adresa: str.M.Cibotari, 5

Telefon: (022) 234538

 

Centrul de creaţie a copiilor "Floarea soarelui" are 2 secţii: artistic - dans, teatru, instrumente musicale și secţia artă decorativă - croşetare, pictură, sculptură, floristică, ceramică, măşti populare, broderie naţională ş.a. Orarul de activitate se realizează conform normei didactice.

Adresa: A. Mateevici 21

Telefon: 287849

 

Centrul de activitate extraşcolară "Curcubeul" activează pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-21 ani. Doritorii de a frecventa centrul se pot înscrie la cercuri precum: arta plastică şi decor, dansuri, croşetare, teatru dramatic ş.a.

Adresa: str.Braniştii, 5

Telefon: (022) 440050

 

Centrul de creaţie a copiilor "Luceafărul" oferă posibilitatea copiilor de la 7 la 19 ani să se înscrie la una dintre secţiile  disponibile. Folclor şi creaţie artistică: dans classic, de estradă, modern. Cercuri muzicale: fluier, nai, pian, chitară, acordeon, vocal, canto vocal, teatral: dramatic, literar dramatic ş.a.

Adresa: str.Valea Crucii, 2

Telefon: (022)  778929

 

Centrul de creaţie tehnică a copiilor invită copiii cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani să activeze în cadrul cercurilor de: ceramică, design vestimentar, lemnărie, arhitectură, origami, arta decorativă ş.a.  Activităţile se realizează de 2 ori în săptămână.

Adresa: str.Crîngului, 7

Telefon: (022) 440011

 

Centrul municipal de instruire pentru adolescenţi care necesită condiţii speciale oferă cursuri de formare profesională tinerilor de vârsta 14-16 ani. În cadrul instituţiei, beneficiarii au posibilitatea de a învăţa 4 meserii pentru băieţi şi fete: cizmărie, placarea cu plăci, croitorie şi îngrijirea bolnavilor la domiciliu cu elemente de masaj. Centrul nu activează în perioada vacanţelor.

Adresa: str.Cetatea Albă, 55

Telefon:  522006

 

Centrul pentru copii şi tineret "Udo Jurgent" invită copiii cu vârsta de la 3 la 21 ani. În cadrul instituţiei se desfăşoară 15 cercuri printre care: dans popular, informatică, arta bunelor maniere, fanfară, psihologie ş.a. Centrul este focusat pentru copiii din familii cu posibilităţi reduse. În perioada verii se organizează numeroase activităţi în domeniul IT şi nu doar cu participarea profesorilor voluntari de peste hotare. Cercurile se desfăşoară de 3 ori în săptămână, în funcţie de nr de ore atribuite. În prezent sunt 355 beneficiari.

Adresa: satul Budeşti, str.Chişinăului, 115

Telefon: (022)  418813

 

 

 

Foto: losangelesspecialedattorney.com, Facebook.com

Adaugă comentariu

Închide