Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Aplicația Tik Tok le poate pune copiilor viața în pericol: pedofili, clipuri vulgare, provocări foarte riscante!

Aplicația Tik Tok le poate pune copiilor viața în pericol: pedofili, clipuri vulgare, provocări foarte riscante!

TikTok este o aplicație care le permite utilizatorilor să creeze, editeze și să distribuie clipuri într-un mod foarte facil. Practic, ei îți dau o melodie și tu țopăi, dai din mâini și din cap, pui cap la cap cadrele și iese un film de câteva zeci de secunde. Nu are o logică a anume, fiind mai degrabă gândită pentru o distracție extrem de facilă. Problema este că, potrivit companiei care deține aplicația, mai mult de jumătate dintre utilizatori au între 13 și 24 de ani, iar vârsta lor scade tot mai mult. Pedofilii au intrat pe fir pentru că așa expunere mai rar găsesc. Și nu doar ei sunt un pericol în acest caz.

O investigație pornită de BBC arată că aplicația Tik Tok nu are niciun instrument prin care să blocheze agresorii sexuali. Profesorii și educatorii ar trebui să „fie niște paznici împotriva expunerii elevilor la amenințările care vin din social media cum sunt bullyingul, agresorii sau lipsa intimității”, a declarat în acest context Colin Sharkey, președintele Asociației Americane a Educatorilor. Unele școli au luat deja măsuri și au interzis folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. Măsura nu putea fi mai bună având în vedere că un studiu realizat recent arată că 25% dintre tinerii cu vârsta între 13 și 17 ani au probleme psihice din cauza utilizării excesive a social media. Cei mai mulți dintre ei au o teamă inexplicabilă că dacă nu sunt prezenți în online pierd ceva importat și asta îi face să fie nesiguri și să le scadă stima de sine.

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le pot face părinții pentru a limita pericolele de pe aplicația Tik Tok este să seteze pe „on” toate elementele de securitate, astfel încât doar persoanele cu care sunt prieteni să vadă ceea ce copiii postează. Apoi, este necesar să verifice și listele de prieteni pentru ca printre ei să nu apară și necunoscuți.

Dacă copilul tău și-a instalat deja aplicația Tik Tok poți să faci câteva lucruri ca să îl ții cât de cât în siguranță. Supraveghează în primul rând cu atenție ce postează, ascultând și versurile melodiilor pentru că s-ar putea să ai surpriza să găsești niște cântece ce invită privitorul la sex. Apoi, intră în aplicație și fă contul privat, fără ca cineva să poată comenta, să poată face duet cu copilul tău. Poți de asemenea să pui o limită de timp de utilizare a Tik Tok. Aceste măsuri pot fi însoțite de o aplicație de control parental.

De asemenea, poți să intri și tu ca părinte pe contul copilului și, în cazul în care vezi clipuri nepotrivite să le raportezi. Îl poți învăța și pe copil să facă acest lucru. Mai ai opțiunea de a da „nu mă interesează” la videoclipurile care nu vrei să mai afară pe „peretele” contului celui mic.

Pe lângă provocări, pe aplicație copiii mai pot găsi și clipuri cu un conținut nepotrivit, destinate de fapt adulților. Sunt o mulțime de videoclipuri cu oameni care își fac rău singuri, care consumă alcool sau droguri, cu scene explicite de sex, cu melodii cu versuri în care se vorbește despre sex. Nu este greu ca un copil să găsească așa ceva.

În Marea Britanie, ONG-urile care se ocupă de protecția copiilor deja au luat măsuri pentru că li s-au raportat cazuri de abuzuri sexuale asupra unor micuți de doar 8 ani care se distrau postând filmulețe cu ei pe Tik Tok. Nici nu le este greu pedofililor să intre pe fir.

Folosindu-se de funcția de comentarii încurajau copiii să facă activități cu tentă sexuală. La 8 ani nu toți fac diferența între compliment și agresiune, așa că mulți au căzut în plasă. Javed Khan de la asociația Bernardo a declarat pentru The Sun că „fără reglementările de securitate potrivite, copiii pot ajunge să facă filme nepotrivite cu ei înșiși chiar la ei în dormitor”.

Cea mai sigură variantă ar fi ca TikTok să nu fie folosit de copii până la o vârstă la care pot distinge singuri binele de rău. Pentru că acest lucru nu prea este posibil, părinții trebuie să le explice în permanență care sunt riscurile și să pună restricții de utilizare.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Share:

Articole recomandate