Cel mai popular prenume de fetiță din lume

Cel mai popular prenume de fetiță din lume

Cel mai popular prenume din lume pentru fete este Sofia. Potrivit site-ului babynamewizard.com, acesta a fost cel mai popular nume în 49 de țări, clasându-se pe primul loc în topul celor mai alese nume în țări precum Mexic, Rusia, Argentina, Italia, Elveția, Estonia, Chile și Slovacia. În restul statelor, prenumele s-a situat în top trei al alegerilor de nume pentru copii de către viitorii părinți.

De unde popularitatea atât de mare a numelui?

În primul rând, simplul fapt că se pronunță foarte ușor, indiferent de limba vorbită, a contribuit la răspândirea acestui prenume pe întreaga planetă.

În al doilea rând, numele are și o semnificație aparte, avându-și originile în Grecia Antică și însemnând înțelepciune. Se pare că acesta a fost numele unei sfinte care a murit de durere după ce fiicele ei au fost martirizate. Legendele despre aceasta au devenit tot mai răspândite, în mod eronat, în urma folosirii sintagmei Hagia Sophia, adică Sfânta Înțelepciune, care este denumirea unei basilici celebre din Constantinopol.

Numele influențează destinul?

Și fiindcă se spune că numele ne influențează destinul, mai ales dacă acesta este inspirat de o persoană anume, iată ce spun numerologii despre acest nume:

Se consideră că persoanele cu numele Sofia sau Sophia au o nevoie interioară de liniște mai mare decât restul, dar și o dorință de a analiza lumea în care trăiesc și de a-i afla sensurile mai profunde. De asemenea, persoanele care primesc aceste nume sunt entuziasmate de ideea de schimbare, aventură și distracții. Sunt dinamice, vizionare, versatile și le place libertatea. Își fac prieteni foarte ușor și pot fi rebele, dezordonate și cu dese schimbări de dispoziție.

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto simbol: today.com

Adaugă comentariu

Închide