Cele 25 de cuvinte pe care ar trebui să le spună un copil la doi ani

Cele 25 de cuvinte pe care ar trebui să le spună un copil la doi ani

Până la vârsta de doi ani, copiii trebuie să ştie cel puţin 25 de cuvinte şi expresii, susţin oamenii de ştiinţă americani. Potrivit acestora, micuţii trebuie să stăpânească noţiuni care ţin de jucării, animale, mâncare, să ştie să spună "mama", "tata" şi "pa pa".

Cele 25 de cuvinte şi sintagme care trebuie să se găsească neapărat în vocabularul unui copil până la vârsta de 24 de luni sunt: mama, tata, bebe, lapte, apă, bună, minge, da, nu, câine, pisică, nas, ochi, banană, biscuite, mașină, cald, mulţumesc, baie, pantof, ham-ham, carte, au plecat, mai mult şi pa pa.

Cele 25 de cuvinte care nu trebuie să lipsească din vocabularul unui copil, fac parte dintr-o listă mai largă, de 310 cuvinte, care fac parte din vocabularul micuţilor de această vârstă.

Ce e de remarcat la această listă este faptul că ea cuprinde cuvintele pe care le folosesc bebelușii atunci când interacționează. Dacă micuțul tău nu se folosește în mod obișnuit, atunci poate că e bine să mergi la pediatru ca să-l evalueze.

Un vocabular redus la vârste fragede poate reprezenta un semn ale autismului, dislexiei şi chiar al problemelor de auz, mai susţin oamenii de ştiinţă.

Foto: static-s.aa-cdn.net

Adaugă comentariu

Închide