Tehnică extremă de învăţare a copiilor să înoate: aruncaţi în piscină, de la şase luni

Tehnică extremă de învăţare a copiilor să înoate: aruncaţi în piscină, de la şase luni

O nouă tehnică de a-i învăța pe bebeluși să înoate este prezentată de doi instructori de înot prin intermediul unui filmuleț postat pe internet.

Tehnica prezentată de instructori poartă numele de Swim Survival Technique(Tehnica înotului pentru supraviețuire) și își are originea în SUA, însă este promovată în mai multe țări.

Silvia Garcia şi Miguel Jerez sunt doi tineri de 34 de ani din Spania, care profesează ca salvamari şi instructori la „International Swimming Academy“. În ultimul an au aplicat tehnica unui număr de peste 100 de copii, majoritatea având vârsta de 6 luni, scrie publicaţia britanică „The Sun“, potrivit adevarul.ro.

Unele persoane au rămas însă șocate de această tehnică, pentru că bebelușul este aruncat în apă și lăsat să se descurce de unul singur. Cu toate acestea, instructorii spun că exerciţiul a fost creat pentru a le dezvolta celor mici abilităţile de supravieţuire. „Învăţa cum să-şi controleze respiraţia, îşi dezvoltă abilităţile de orientare şi metodele de înot care să le permită să se rotească pe spate, să facă pluta ca o stea de mare sau să înoate ca un delfin“, a spus Jerez.

În timp ce tehnica poate părea extremă, instructorii spun că este nevoie de aruncarea copilului în apă, pentru că numai aşa acesta îşi poate dezvolta singur abilităţile care să îl ajute să devină un înotător independent.
 

Foto: aquatots.files.wordpress.com

Adaugă comentariu

Închide