Vă gândiți la un nume puternic pentru nou născut? Iată o serie de nume de lideri!

Vă gândiți la un nume puternic pentru nou născut? Iată o serie de nume de lideri!

Mulți părinți cred că prin nume pot practic să stabilească ce soartă va avea odorașul lor. În acest context caută nume cât mai frumoase și cu o semnificație aparte, mai ales nume care au fost purtate de lideri de-a lungul istoriei.

În articolul care urmează vă oferim o serie de nume care fie înseamnă „conducător”, fie au fost purtate de liderii din toate timpurile.

Iată o serie de nume care se traduc prin conducători: Aurelian, Tudor, Tudora/Tudorița, Vadim, Vasile/Vasilică, Amira, George/Gheorghe, Giorgia, Medeea.

Iată și idei de nume purtate de diverse personalități marcante din istorie (sunt menționate nume de bărbați, dar multe pot fi adaptate și pentru femei): Acron, Adolfo, Adrian, Agamemnon, Albert, Alexander/Alexandru, Alfred, Amadeo/Amedeo, Arthur, Augustin, Caius, Carol, Cezar, Claudiu, Constantin, Cornel, Corvin, Darius, David, Decebal, Dimitri, Dragoș, Edmund, Eduard, Eliot, Eric, Ernest, Ferdinand, Filip, Flaviu/Flavius, George, Gratian, Harry/Henry, Iustin, Justinian, Cazimir, Marius, Matei, Maximilian, Mihai/Mihail, Mihnea, Mircea, Miroslav, Octav/Octavian, Rareș, Richard, Teodor/Theodor, Tiberiu, Titus, Traian, Tudor, Valerian, Vlad, Vladimir.

Cercetările din domeniu arată că persoanele care poartă un nume ușor de pronunțat sunt favorizate pe plan profesional, asta deoarece atunci când putem procesa o informație mai ușor, aceasta este mai plăcută. De asemenea, persoanele ale căror nume au o sonoritate nobilă au șanse crescute de a lucra într-o poziție înaltă. 

 

Foto simbol: hdwallpapers.in

Adaugă comentariu

Închide