25 de milioane de lei suplimentar pentru îmbunătățirea alimentației copiilor la grădinițe

25 de milioane de lei suplimentar pentru îmbunătățirea alimentației copiilor la grădinițe

Copiii de la creșă vor avea meniuri similare cu copiii din grupele mai mari. O decizie în acest sens a fost votată de către Consiliul municipal Chișinău. În total, pentru a îmbunătăți alimentația copiilor din grădinițe, au fost alocate suplimentar 25 milioane lei din bugetul local, relatează IPN.

Viorica Negrei, șefă interimară a Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat că această nouă modificare vine să acopere necesarul de produse prevăzute de meniurile-model aprobate pentru grădinițe. „Până acum în bugetul local se prevedea doi lei pentru alimentația copiilor din grupele creșă cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, și trei lei pentru cei cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. Actualmente, există 3000 de copii cu vârstă creșă, care merg la masă împreună cu alți copii. Alimentația diferită a copiilor din aceeași grupă este o problemă. Astfel, și copiii din creșă for fi alimentați cu 3 lei”, a spus Viorica Negrei.  

Ala Nemerenco, consilier PPEM, a spus că acești bani au fost prevăzuți pentru a asigura o alimentație sănătoasă în instituțiile preșcolare din Chișinău. „Doi ani ne-am chinuit să majorăm suma alocației pentru alimentație. Am mers pe această formulă, deoarece există grupe-creșe cu copii care au vârste mixte, respectiv, este foarte dificil să faci două meniuri diferite. Astfel, bugetul care l-am aprobat noi pentru a îmbunătăți alimentația copiilor va constitui o sumă unică pentru toții copiii”.

 

Foto simbol: vm.ru

Adaugă comentariu

Închide