Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Bagajul de maternitate pentru nașterea prin cezariană

Bagajul de maternitate pentru nașterea prin cezariană

Se pare că doar un mic procent dintre viitoare mămici care nasc prin cezariană împachetează corect bagajul de maternitate, cele mai multe luând lucruri care, în realitate, se dovedesc a fi nefolositoare sau puțin folositoare.

Iată ce ar trebui să conțină bagajul de maternitate pentru nașterea prin cezariană:

Bagajul pentru mamă:

- Cămașă de noapte cu deschidere în zona pieptului pentru alăptat (cel mai bine este să ai 2-3 de rezervă). De multe ori spitalizarea în cazul nașterii prin cezariană este mai lunga decât în cazul nașterii naturale.

- Papuci de casă, de preferat cu talpă impermeabilă ca să poți intra cu ei la duș.

- Un halat subțire care îți va oferi acel confort intim de care ai nevoie când primești vizitatori.

- Șosete călduroase - nașterea este un efort imens, dar și o furtună hormonală totodată, așa că poți avea frisoane și senzație de frig.

- Câteva perechi de chiloți comozi și mai largi, astfel încât elasticul să nu vină peste tăietura de la cezariană.

- Unele femei cred că sutienul pentru alăptat este inutil în spital și că o cămașă de noapte este suficientă, dar acesta este suportul perfect pentru tampoanele pentru sâni, care nu ar trebui să lipsească din bagajul de maternitate. În cazul nașterii prin cezariană, lactația se poate instala mai târziu, dar asta nu înseamnă că nu vei avea nevoie de protecție.

- Dacă spitalul nu pune la dispoziție aceste medicamente este bine să le ai la tine: supozitoare cu glicerină și cărbune medicinal. După operația de cezariană este dificil să ai scaun. Iar cărbunele medicinal te va ajuta cu acumularea de gaze, inerentă în urma anesteziei.

- Absorbante igienice.

- Produse de îngrijire: un gel de duș delicat, periuță și pastă de dinți, un prosop de față, unul de corp, deodorant, elastice de prins părul.

- Mai multe sticle de apă de 0,5 l. Din cauza operației de cezariană nu o să fii în stare să ții în mână o sticlă mai grea de 0,5 l.

- Nu uita de încărcătorul de la telefon.

Bagajul pentru nou-născut:

- Un set de haine adecvat în funcție de anotimp. 3-4 body-uri, tot atâția pantalonași cu tot cu laba piciorului, o căciuliță și o pereche de mănuși, ca să nu se zgârie. Dacă afară este mai rece, pregătește și o păturică pentru momentul în care plecați spre casă.

- Trusoul pentru ieșirea din spital. Obiceiul este ca nașa copilului să se ocupe de acest trusou. Indiferent de situație, toate hainele nou-născutului trebuie să fie noi, spălate și călcate în prealabil.

- În mod obișnuit personalul spitalului ar trebui să se ocupe de îmbăierea nou-născuților, mai ales în cazul mămicilor care au născut prin cezariană și se deplasează mai greu. Totuși sunt necesare anumite articole pentru igiena bebelușului: betadină și baneocin pudră pentru igienizarea ombilicului; ser fiziologic și comprese sterile (pentru curățarea ochilor și a nasului); prosop de baie cu glugă.

- Un pachet de scutece, mărimea nou-născut. Ar trebui să știi că la început bebelușul poate avea nevoie de 7-8 scutece pe zi.

 

Sursa: copilul.ro; baby.unica.ro

- Cremă împotriva iritației de scutec.

- Șervețele umede pentru bebeluși.

- Pentru că laptele poate surveni mai târziu în urma nașterii prin cezariană, este bine să ai la tine două biberoane cu tetine pentru nou-născut.

Nu exagera cu dimensiunile bagajului. Într-o valiză de dimensiuni medii, ar trebui să-ți încapă toate lucrurile de care aveți nevoie tu și bebelușul. Și la urma urmei, cineva din familie îți poate aduce oricând lucrurile uitate acasă.

Share:

Articole recomandate