Condiții oribile într-o grădiniță din țară: șobolani prin sălile de curs, iar bucătăresele s-au electrocutat

Condiții oribile într-o grădiniță din țară: șobolani prin sălile de curs, iar bucătăresele s-au electrocutat

Condiţii de Ev Mediu la grădiniţa număul şase din Rezina. Cea mai mare instituţie preşcolară din oraş se află într-o stare deplorabilă. Şobolanii mişună ca la ei acasă prin bucătărie şi în sălile de curs în care stau copiii, iar din cauza unei defecţiuni electrice, bucătăresele au fost electrocutate. Autorităţile promit că vor interveni, dar nu se ştie când, informează TVR Moldova.

Pentru că reţeaua electrică e veche, la bucătărie a izbucnit un incendiu. Explozia s-a auzit tocmai până la grupele unde sunt copii. Tot atunci, bucătăresele au fost electrocutate la locul de muncă. Şi asta nu e tot. Atât părinţii cât şi angajaţii se plâng că în grupe şi în bucătărie sunt şobolani.
 
Că sunt probleme, o recunoaşte şi administraţia grădiniţei. Explicaţia este că niciodată nu s-a făcut o reparaţie totală a clădirii. Grădiniţa ar urma să fie reparată capital din banii oferiţi de Guvernul României. Nu se ştie deocamdată când vor fi alocate fondurile. Primarul oraşului Rezina spune că este gata să intervină din bugetul local.
 
Condiţiile insalubre de la grădiniță au ajuns şi la urechile reprezentantilor  ANSA. Aceștia au prescris încă din 2016 că administratorii grădiniţei trebuie să facă o reparaţie capitală în blocul alimentar. Bugetul anual al grădiniţei este de peste 6,6 milioane lei. Instituţia preşcolară este frecventată de 360 de copii şi dispune de 64 de angajaţi.

Adaugă comentariu

Închide