(FOTO) Cea mai cotată grădiniță din lume: fără pereți și ca un loc imens pentru joacă

(FOTO) Cea mai cotată grădiniță din lume: fără pereți și ca un loc imens pentru joacă

Totul se învață prin joacă! Se pare că acesta este principiul promovat de cea mai căutată grădiniță din lume, Fuji Kindergarten. Aceasta se află aproape de Tokyo, în Japonia, iar clădirea a fost concepută ca un loc imens de joacă. Aici copiii pot alerga în voie peste tot, iar exteriorul și interiorul se întrepătrund perfect, deoarece pereții clasici au fost înlocuiți cu panouri glisante, iar accesul la etaj se poate face și cățărându-te prin copaci. 

Arhitectul care a făcut această instituție ca din povești se numește Takaharu Tezuka, iar cei care l-au inspirat în urmă cu 10 ani sunt chiar copiii lui, un băiat și o fată. „Gândește ca un copil!” a fost deviza care l-a ghidat pe Tezuka. Și, astfel, a apărut proiectul unei clădiri cu un concept aparte: fără pereți, cu uși glisante și cu spații generoase în care copiii pot alerga toată ziua. Clădirea are forma ovală, iar acoperișul a fost transformat în loc de alergat. 

Cât despre scări… acestea nu prea există, accesul la etaj realizându-se prin intermediul copacilor, în care cei mici se pot cățăra după pofta inimii. Bineînțeles, sub supravegherea educatorilor și cu căști de protecție, special concepute pentru ei, care să-i ferească de eventualele accidente.

 

Și, cum întreaga unitate a fost concepută ca un loc de joacă, și sistemul de învățământ este unul pe măsură. Vorbim despre metoda Montessori, care le permite celor mici să se joace cu orice, chiar și cu mobila care este special concepută pentru a fi mutată oricând.

Bineînțeles, Fuji Kindergarten este cea mai căutată grădiniță din Japonia, lista de așteptare pentru înscrieri fiind foarte lungă. Mai ales că faima a depășit granițele nipone, iar conducerea unității a primit solicitări și din alte țări. Există părinți dispuși să se mute doar pentru ca juniorii lor să frecventeze un astfel de loc.

 

Informații și foto: kidmagia.ro

Adaugă comentariu

Închide