Grav! O mamă atenționează cât de mare este cantitatea de zahăr din alimentația copiilor la grădinițele noastre

Grav! O mamă atenționează cât de mare este cantitatea de zahăr din alimentația copiilor la grădinițele noastre

Deși s-a promis revizuirea meniului zilnic la grădinițe cu scopul de a reduce cantitatea de zahăr, aceasta așa și a rămas de 50 de grame zilnic în meniurile copiilor de vârsta preșcolara pentru vara-toamna 2018. „Parcă au fost promise schimbări?”, se întreabă pe contul său de facebook mămica Violina Lipcean.

Ea a făcut și un calcul, astfel, 50g x 20 de zile = 1kg de zahăr pe lună înghiț de copii doar la grădinițe (12 kg de zahăr pe an). Mama subliniază că e ca un sac de zahăr pentru copiii foarte mici care nici nu sunt dezvoltați normal. Organizația Mondială a Sănătății susține că este acceptabil până la 20 de grame zilnic.

Când vom vedea schimbări? Pe urmă ne trezim cu tineri obezi, cu diverse tipuri de diabet și alte boli”, a accentuat mama.

Drept exemplu femeia a prezentat meniul model aprobat pentru sectorul râșcani al capitalei, iar o simplă privire peste acesta scoate în evidență că copiii primesc ceva îndulcit (lapte, compot, paste, terciuri etc.) la fiecare masă. Dacă vă interesează puteți accesa link-ul ce urmează: https://detsriscani.md/…/MENIUL-vara-toamna-2018-2019.compr…

E de menționat și faptul că copiii mănâncă mult mai mult zahăr din simplul motiv că părinții le oferă dulciuri fie dimineața spre grădiniță, fie seara când merg spre casă, respectiv cele 50 de grame primite zilnic la grădiniță se pot dubla, ceea ce e și mai grav.

 

Foto simbol: fr.123rf.com

Adaugă comentariu

Închide