Mai mulți părinți din capitală au venit cu copiii la grădiniță, dar aceasta nu s-a mai redeschis după vacanță fiindcă nu are bucătar

Mai mulți părinți din capitală au venit cu copiii la grădiniță, dar aceasta nu s-a mai redeschis după vacanță fiindcă nu are bucătar

S-au pornit la grădiniță cu copiii, dar au găsit poarta încuiată. Mai mulți părinți se plâng că nu au cu cine să-și lase micuții. Grădinița numărul 106 din capitală rămâne închisă din cauza că nu este bucătar, iar administrația nu reușește să găsească unul, scrie protv.md.

De dimineață la ușa grădiniței 106 din sectorul Botanica stăteau mai mulți părinți și copiii acestora. Oamenii spun că nimeni nu i-a anunțat că instituția va rămâne închisă și toamna. Nemulțumiți, părinții care nu au cu cine lăsa copiii acasă spun că s-au văzut nevoiți să găsească o soluție în ultimul moment.

Anunțul e pus de ieri pe poartă că nu lucrează grădinița. Luam copilul la lucru, de nu, ne eliberăm de la serviciu și stăm acasă”, a spus un părinte.

Acum schimbă toate planurile, nu știu ce să facem. Am venit și sunt cam puțin șocat, trebuie să nu mă duc la lucru și să stau acasă”, zice altul.

Câțiva părinți și-au lăsat, totuși, copiii în grupele unde erau educatori, conștienți că nu li se va aduce mâncare. „Am lăsat copilul în grupă fiindcă nu avem ieșire din situație, trebuie să plecăm la serviciu”, menționează un părinte.

Directoarea susține că a anunțat din timp părinții că grădinița își suspendă activitatea din cauza lipsei bucătarului. Cele două angajate care pregăteau mâncarea pentru copii și-au dat demisia la sfârșitul lunii iulie, motivând că vârsta și sănătatea nu le mai permit să muncească.

Eugenia Borisovscaia, directoare: „Nu poate să funcționeze grădinița fără bucătari. Nu orice om luat din stradă poate să pregătească masa pentru copii. Este o problemă salariu foarte mic, nimeni nu vrea să vină”.

În municipiul Chișinău activează 159 de grădinițe. Potrivit Direcției educație, nouă rămân închise. Șase dintre ele pentru că sunt încă în reparație, iar trei - deoarece nu au bucătari. 

 

Foto simbol: http://ds95.ucoz.ru

Adaugă comentariu

Închide