Primarul interimar: La unele grădinițe de la Buiucani e jale când intri, dar se procură covoare persiene

Primarul interimar: La unele grădinițe de la Buiucani e jale când intri, dar se procură covoare persiene

În timp ce în unele grădinițe din sectorul Buiucani al capitalei cade tencuiala, curge acoperișul și mucegăiesc pereții, directorii de grădinițe cumpără covoare persiene, susține primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, scrie realitatea.md.

Am fost în multe instituții de învățământ unde te apucă jalea când intri, fie că nu sunt iluminate bine, fie că din acoperiș curge, fie geamurile trebuie schimbate sau tencuiala cade... ca să aflu săptămâna trecută că, în sectorul Buiucani, s-a găsit ca prioritate procurarea covoarelor persiene în grădinițe. Vorbim de un întreg sector, nu de o grădiniță sau alta. Dar atunci când te plouă în cap sau când ai mucegai în colțurile grupei nu contează că ai covor persian”, a declarat Ruslan Codreanu. 

Mai mult, edilul interimar spune că, în același timp, în unele grădinițe continuă să se colecteze bani de la părinți pentru produse igienice: „În sectorul Buiucani încă se mai colectează bani pentru produse igienice, în timp ce în unele sectoare au economii la procurarea acestora. Nu înțeleg de ce, pentru că banii au fost distribuiți uniform pe sectoare pentru produse igienice pentru toate instituțiile de învățământ”.

Cu mare efort am rupt bani de la CMC ca să reparăm acoperișuri și altele, dar noi cumpărăm covoare persiene. Pe de o parte cumpărăm covoare persiene, pe de altă parte, colectăm bani de la părinți pentru produse de igienă. E aiurea cumva situația aceasta. Sunt probleme prioritare: ca copii să nu înghețe, să aibă condiții igienice și alimentație sănătoasă, nu covoare persiene”, a spus Codreanu.

La rândul ei, Veronica Solomițchi, șefa Direcției educație, tineret și sport Buiucani, susține că aceste covoare au fost cumpărate din economii: „Pentru fiecare instituție erau planificate resurse financiare pentru inventarul moale, seturi de cearșafuri și albituri, dar la achiziție s-au format anumite economii și, la solicitarea directorilor de instituții, s-au cumpărat și covoarele date”, a explicat funcționara. 

În replică, primarul i-a cerut șefei DETS Buiucani să gestioneze resursele financiare prioritar pe lucruri cu adevărat necesare copiilor. 

În sectorul Buiucani, inclusiv suburbiile care intră în componența sectorului, activează 31 de grădinițe, potrivit datelor DGETS.

Adaugă comentariu

Închide